Τ. Θεοδωρικάκος: Εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη η αναβάθμιση των στάβλων Παπάφη (VIDEO)

Η αναβάθμιση των στάβλων Παπάφη είναι ένα εμβληματικό έργο που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο συνάντησής του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχιακό μέγαρο. σχετικά με την χρηματοδότηση της ανάπλασης των ιστορικών στάβλων Παπάφη, με 13 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε το "παρών" στην συνεδρίαση

της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου, παρουσία των αντιδημάρχων.

«Κλείσαμε ένα ολόκληρο πολύ δημιουργικής συνεργασίας η οποία θεωρώ ότι έχει βοηθήσει να μπει η Θεσσαλονίκη σε μια νέα τροχιά με ένα σχέδιο ανάπτυξης, ώστε να είναι μια πόλη ανοιχτή, με ανοιχτούς ορίζοντες με βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και του αισθήματος ασφάλειας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Θα σταθώ στην διαβεβαίωση ότι συνεχίζεται η χρηματοδότηση ενός εμβληματικού έργου, το οποίο βρίσκεται ήδη στην εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής. Θα σταθώ στο εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι των μέσων έτσι ώστε να ωριμάσουν έργα», ανέφερε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Νέα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με 15 νέα απορριμματοφόρα αναμένεται να ενισχυθεί ο στόλος των οχημάτων καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα εξοπλιστεί και με ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Ενισχύεται ο στόλος των απορριμματοφόρων στον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι γίνεται με εξαιρετικό τρόπο η δουλειά της καθαριότητας. Θα έχουμε και τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μέχρι τέλος του έτους οι προτάσεις Δήμων και Περιφερειών για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Αναφορικά με τα έργα που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτης» ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως «οι αποφάσεις θα ληφθούν μαζί με την Θεσσαλονίκη. στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων. Για πρώτη φορά μετέχουν οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης των Περιφερειών. Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε ποια έργα θα εντάξουμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» Οι προσκλήσεις θα βγουν στην δημοσιότητα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούν να κάνουν τις προτάσεις του μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα θα τρέχουν και οι πρώτες αποφάσεις για να μην χάσουμε χρόνο».

Ο κ. Ζέρβας σχετικά με το πρόγραμμα ανέφερε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης σε δύο τομείς. «Το σημαντικό αυτό εργαλείο θα αξιοποιηθεί ούτως ώστε να έχουν οι πολίτες ακριβώς τις υπηρεσίες, που πρέπει να έχουν σε ευρωπαϊκές σύγχρονες μητροπόλεις».

Το εν λόγω πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την κατασκευή έργων στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η χρηματοδότηση του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης", το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023, είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ από την υλοποίησή του προβλέπεται να δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

7 εκατ. στον Δ. Θεσσαλονίκης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Το ποσό των 7 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον δήμο Θεσσαλονίκης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Κοινή υποχρέωση να βάλουμε τέλος στο καθεστώς ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δεν μπορεί ο δήμος να χρωστάει σε ιδιώτες. Πρέπει να πληρωθούν τα χρέη του δήμου. Υπάρχει ισχυρή εντολή του κ. Μητσοτάκη για το θέμα. Το υπουργείο Οικονομικών θα μας στηρίξει και το υπουργείο Εσωτερικών θα διαβιβάσει το ποσό των 7 εκατ. ευρώ για να μπει τέλος σε αυτή την υπόθεση και να φροντίσουμε να ξαναυπάρξουν χρέη από την πλευρά του δήμου στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για γενναιόδωρη τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου Θεσσαλονίκης «που σε πολύ μεγάλο βαθμό προέκυψαν εξαιτίας της υστέρησης εσόδων όλους αυτούς τους μήνες. 7 εκατ. ευρώ θα ριχθούν στην αγορά και είναι σημαντικό», επισήμανε.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί ξανά τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετέχει σε εκδήλωση σχετικά με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», παρουσία δημάρχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοδωρικάκος, Εμβληματικό, Θεσσαλονίκη, Παπάφη VIDEO,theodorikakos, emvlimatiko, thessaloniki, papafi VIDEO