Τ. Πετρόπουλος: Είναι λιγότεροι οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ

Για πλαστή εικόνα που παρουσιάζεται στα μέσα ενημέρωσης και αφορά τις περικοπές στις συντάξεις μίλησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην Πάτρα.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως «η κοινωνική ασφάλιση είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό αγαθό και με πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο» και αναφέρθηκε σε κοινωνικές ομάδες που υποστηρίχθηκαν στον τομέα αυτό από την κυβέρνηση. Ως παράδειγμα έφερε τους αγρότες, λέγοντας πως «με

τα 87 ευρώ ασφάλιστρο που καταβάλλει κάθε μήνα το 90% των αγροτών, έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη πολύ πιο μεγάλη από αυτή που ελάμβαναν, γιατί ο αγρότης δεν έπαιρνε σύνταξη πάνω από 450 ευρώ». Τώρα όμως, πρόσθεσε, «μπορεί να φθάνει ή και να ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ, ανάλογα πάντα με τις εισφορές που καταβάλει».

Μιλώντας γενικότερα για τις συντάξεις και όσα γράφτηκαν για τις νέες περικοπές που φέρνει και η τελευταία συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε: «Πρόσφατα είδατε δημοσιεύματα ότι 1.200.000 συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ ή μέχρι αυτό το ποσό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μέγεθος, έναν αριθμό συνταξιούχων, που δείχνει συγκριτικά με πέρυσι, ότι είναι λιγότεροι εκείνοι οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη πιο κάτω από 500 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν στο μεταξύ οι συνταξιούχοι που παίρνουν παραπάνω από 500 ευρώ. Αυτά που δυστυχώς δημιουργούνται ως εικόνα στην κοινωνία από μέσα ενημέρωσης, δεν είναι οι πραγματικές ειδήσεις, δεν είναι ενημέρωση, αλλά είναι μια οργανωμένη αντικυβερνητική προπαγάνδα που αλλοιώνει την αλήθεια, που παραποιεί τα γεγονότα, που θέλει να πετύχει τον αποπροσανατολισμό των πολιτών, ακόμα και σε ένα κορυφαίο θέμα, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση».

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο Τάσος Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «φέρνει πρακτικό αποτέλεσμα και δημιουργεί βάσεις για τη οικονομική ανάπτυξη και την καλύτερη οργάνωση των παροχών, τόσο στην υγεία, όσο και στην σύνταξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα