Συζήτηση για την ασφάλεια, τα Βαλκάνια και την πΓΔΜ σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Συζήτηση με θέμα «Η κοινή ασφάλεια, η συνανάπτυξη των Βαλκανίων και η σχέση με την FYROM», διοργανώνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Την εισαγωγική ομιλία εκ μέρους του Δικτύου θα εκφωνήσει ο Παναγιώτης Δημητρακάς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος

Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ομιλητές θα είναι ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Χάρης Καστανίδης, αλλά και ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, από την συζήτηση επιδιώκεται να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

• Ποια πρέπει να είναι η στάση της χώρας μας έναντι των δυνατοτήτων που διαφαίνονται για επίλυση των προβλημάτων στη σχέση της με την FYROM;
• Είναι σκόπιμος και εφικτός ένας έντιμος συμβιβασμός, ώστε να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση, που θα εξασφαλίσειτην πολιτική σταθερότητα, την συνεργασία και την συνανάπτυξη μεταξύ των δύο χωρών και όλων των Βαλκανίων;

Το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών στοχεύει να συμβάλλει σε ένα ουσιαστικό διάλογο για την προώθηση σύγχρονων προοδευτικών λύσεων σε θέματα που αφορούν:

- Στην έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσα από ένα εθνικό συνεκτικό πρόγραμμα μετασχηματισμού με δημοκρατικές εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς.
- Στην οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ένωσης με όρους δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και συνανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα