Σύσκεψη για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου και ελεύθερων χώρων στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, με την προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, σχετικά με την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων στην πόλη.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τη σύσκεψη, ο κ. Βερναρδάκης,

στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, ανέφερε ότι «η σύσκεψη είχε να κάνει με τα στρατόπεδα, το Καρατάσιου και άλλους ελεύθερους χώρους που πρέπει να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες και στην πόλη γιατί όπως ξέρετε η Θεσσαλονίκη εκτός των άλλων προβλημάτων αντιμετωπίζει ένα τεράστιο έλλειμμα πρασίνου, ένα τεράστιο έλλειμμα ελεύθερων χώρων, έχει ίσως το χαμηλότερο μέσο όρο ανά κάτοικο σε τετραγωνικά πρασίνου. Αυτό το ισοζύγιο πρέπει να το αλλάξουμε και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζεται ένας συντονισμός πολλών υπουργείων, πολλών ιδιοκτησιακών εκκρεμοτήτων».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με τον οποίο συζητήθηκε η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου.

Από πλευράς της κυβέρνησης υπάρχει πολιτική βούληση να λυθούν τα ζητήματα και να αποδοθεί το Καρατάσιου, όπως έγινε με τα πρώην στρατόπεδα του Παύλου Μελά στα δυτικά και του Κόδρα στα ανατολικά της πόλης.

Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν με συντονισμένες ενέργειες για την απόδοσή του στους πολίτες ως ελεύθερου χώρου πρασίνου πολιτισμού και αναψυχής.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη των εμπορευματικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδιασμού που αφορά τα εμπορευματικά κέντρα.

Παράλληλα, προχωρά το σχέδιο στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα