ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση με περιοριστικά μέτρα και καταλογισμό ευθυνών στους πολίτες

Κριτική στην πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας εν μέσω κορωνοϊού ασκεί το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ελλιπή καθώς και ότι τα νοσοκομεία αναφοράς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

"Όταν στα μέσα Φεβρουαρίου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να πλήττει μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, ο Έλληνας υπουργός Υγείας, αντί να πάρει

άμεσα μέτρα αντιμετώπισής της, δήλωνε πως «η χώρα μας είναι θωρακισμένη από τον ιό».

Έτσι, μετά την αρχική καθυστέρηση και ένα μήνα μετά την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων και θανάτων, η κυβέρνηση φαίνεται να αρκείται στη διαχείριση της κρίσης, με τη λογική της πρόληψης μέσω περιοριστικών μέτρων και καταλογισμού ατομικής ευθύνης στους πολίτες" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η ΝΔ την περίοδο 2012-2014 απαξίωσε το δημόσιο σύστημα υγείας, κλείνοντας κλινικές και νοσοκομεία, απολύοντας προσωπικό και αφήνοντας εκατομμύρια πολίτες ανασφάλιστους.

"Σε αντίθεση με αυτήν την πολιτική, μετά το 2015 και εν μέσω οικονομικής κρίσης και μνημονιακών δεσμεύσεων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ, με στελέχωση των μονάδων υγείας μέσω διορισμών, με δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με κατάργηση του 5ευρου, με μαζικούς εμβολιασμούς όλων των προσφυγόπουλων και με τη δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου και Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)" σημεινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Σήμερα, και ενώ η πανδημία κορυφώνεται, τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται από την 3ης και την 4ης ΥΠΕ είναι ελλιπή. Ενώ έχουν καταγραφεί κρούσματα και θάνατοι στους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς και Ξάνθης, ενώ χωριά και περιοχές μπαίνουν σε καραντίνα, τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχουν οριστεί ως κέντρα αναφοράς, δεν φθάνουν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Παράλληλα αυξάνονται και οι φωνές των εργαζομένων αναφορικά με τις ελλείψεις του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού και υλικού καθώς και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού".

Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει άμεση ανάγκη:

1. Ενίσχυσης με περισσότερες κλίνες ΜΕΘ

2. Διορισμού μόνιμου προσωπικού καθώς το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται μόνον με επικουρικό προσωπικό

3. Κάλυψης με το απαραίτητο υλικό για την προστασία των εργαζομένων

4. Αποσυμφόρησης του κέντρου ΑΧΕΠΑ για την εξέταση του User01, με τη δημιουργία και άλλων δομών υγείας

5. Ένταξης κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα

6. Εμπλοκής και του στρατιωτικού Νοσοκομείου

7. Εξεύρεσης και αξιοποίησης χώρων με την ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: "Ως τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, δηλώνουμε πως στεκόμαστε δίπλα στους λειτουργούς της υγείας. Είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής υποστήριξης αφού αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι η προστασία των πολιτών.

Με εποικοδομητικές προτάσεις στεκόμαστε αρωγοί στη μάχη για την προστασία της ζωής αλλά και αυστηροί κριτές στο βαθμό που δεν λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη του δημόσιου εθνικού συστήματος υγείας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει στην ιδεοληπτική στήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.

Είμαστε εδώ ώστε η επιδημική κρίση να μη γίνει οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική".

Keywords
Τυχαία Θέματα