ΣΥΡΙΖΑ: Οι αλλαγές της ΝΔ στους Ποινικούς Κώδικες ισχυρό πισωγύρισμα για το κράτος δικαίου- Η απάντηση Πέτσα

Για τον Ποινικό Κώδικα και τις αλλαγές που προωθεί η Νέα Δημοκρατία, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ψυχογιός ανέφερε: «Μόλις τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση, χωρίς να έχετε δει την εφαρμογή των διατάξεων αυτών και για να ικανοποιήσετε ένα συγκεκριμένο

ακροατήριο που σας πηγαίνει όλο και πιο δεξιά, έρχεστε να ανατρέψετε πολλές από αυτές και να βάλετε μια παλιά αντίληψη για το Ποινικό Δίκαιο της χώρας».

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: ««Τόσο πολύ νοιάζεται ο κ. Τσίπρας για το ζήτημα των Ποινικών Κωδίκων που δεν πήγε καν στη Βουλή για να ψηφίσει στη χθεσινοβραδινή ονομαστική ψηφοφορία, όπως έκανε ο Πρωθυπουργός. Επέλεξε το φθηνό λαϊκισμό».

«Βέβαια, θα περίμενε κανείς από μια σοβαρή αντιπολίτευση να νοιάζεται για την πολύχρονη ταλαιπωρία τόσων συμπολιτών μας που άδικα παραμένουν όμηροι των πολύ αργών ρυθμών εξέτασης των υποθέσεων τους. Και μάλιστα όμηροι, χωρίς να τους έχει καν ασκηθεί ποινική δίωξη, δηλαδή μια διαδικασία που δεν υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ίσως και παγκοσμίως, και που σε κάθε περίπτωση δεν συνάδει με ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου», συνέχισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Ούτε και ενδιαφέρεται για τους συμπολίτες μας που υφίστανται τόση ταλαιπωρία. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί περισσεύουν στον «ΣΥΡΙΖΑ του 3%» με τον οποίο φλερτάρει ο κ. Τσίπρας», καταλήγει ο κ. Πέτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα