ΣΥΡΙΖΑ: "Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα" η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών από την Προανακριτική

«Καταφανώς παράνομη και αντιθεσμική» ενέργεια που «συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών του κόμματος από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, διαμηνύοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα την αποδεχθεί.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά μεθόδευση προκειμένου να εξαιρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

από την Προανακριτική Επιτροπή, θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει» προειδοποιούν στελέχη του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται ούτε να αποδεχθούν, ούτε να νομιμοποιήσουν μία τέτοια εξέλιξη.

Κατά τις ίδιες πηγές, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος παρείχε το πρωί σχετική ενημέρωση στον Πρόεδρο της Βουλής.

Το απόγευμα τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης καλούνται να λάβουν απόφαση επί του αιτήματος του Κινήματος Αλλαγής να εξαιρεθούν από τις εργασίες οι προταθέντες μάρτυρες Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει αν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος θα εξαιρεθούν άμεσα, από μέλη της Επιτροπής ή αν θα εξαιρεθούν όταν έρθει η ώρα να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Το θέμα προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την εξαίρεση των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας, την περασμένη Πέμπτη, προειδοποίησε τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ν.Δ. «να μην τολμήσουν να επιμείνουν στην αθλιότητα να εξαιρέσουν, από μέλη της επιτροπής, βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αφήνοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Κατά της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής έχει ταχθεί το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα