Συνθετικά καύσιμα θέλει η Porsche

Η Porsche θέλει τα μοντέλα της να τροφοδοτούνται με “βιώσιμη” βενζίνη και “βιώσιμο” πετρέλαιο, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2 τους.

Η γερμανική εταιρία αναφέρει πως η πρόοδος που έχει γίνει στη τεχνολογία καυσίμων, επιτρέπει την δημιουργία υποκατάστατων diesel και βενζίνης που δεν θα χρησιμοποιούν αργό πετρέλαιο.

Αυτά τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη μάχη για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Παρότι τα συγκεκριμένα καύσιμα δεν θα εξαλείψουν τις εκπομπές, θα παράγουν πολύ λιγότερο CO2 σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα, μιας και αυτά έχουν καθαρό μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η Porsche παραδέχεται πως τα συγκεκριμένα καύσιμα δεν είναι η ιδανική λύση για τα κέντρα των πόλεων, με τον Jorg Kerner, επικεφαλής ανάπτυξης κινητήρων της Porsche, να δηλώνει πως τα συνθετικά, φιλικά προς τος περιβάλλον καύσιμα σε ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, θα δημιουργούσε τον ιδανικό συνδυασμό. Όπως είπε:

Τα παραγόμενα βιώσιμα καύσιμα είναι ένας γρήγορος τρόπος να μειωθούν οι εκπομπές CO2 από τον υπάρχοντα στόλο της εταιρείας. Στο μέλλον θα παράγουμε ειδικά σχεδιασμένους κινητήρες που θα αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των καυσίμων, τόσο από πλευράς απόδοσης, όσο και από την πλευρά της βελτιστοποίησης των εκπομπών CO2.

Σε συνδυασμό με την plug-in υβριδική τεχνολογία, τα καύσιμα αυτά θα προσφέρουν μια οδηγική εμπειρία επιπέδου Porsche, συμβάλλοντας παράλληλα και στη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλον.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα