Συνταξιούχοι Ν. Θεσσαλονίκης: Δεν μας αξίζει να ζήσουμε με ψίχουλα

Για νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι του νομού Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των συντάξεων αλλά και για τα νέα μέτρα που όπως αναφέρουν θα έχουν ως αποτέλεσμα να χάσουν δύο συντάξεις τον χρόνο.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι συνταξιούχοι

τόνισαν ότι η κυβέρνηση θα αφαιρέσει από το 2019 μέχρι το 2021 περίπου 7 δις. από τους συνταξιούχους.

«Στις 20 Γενάρη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Εργαζόμενων είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και του παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ενώ κατέθεσε τα αιτήματα του συνταξουχικού κινήματος. Ο κ. πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπήρχε νέα περικοπή των συντάξεων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και την εμπειρία μας για την διάσταση λόγων και έργων της κυβέρνησής του εκτιμήσαμε ότι η δέσμευση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να εφησυχάσει τους συνταξιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, Βασίλης Ρέβης.

Οι συνταξιούχοι τόνισαν ότι με την αφαίρεση δύο συντάξιμων μισθών από κάθε συνταξιούχο, την κατάργηση τους ΕΚΑΣ στο τέλος του 2018, την κατακρεούργηση συντάξεων χηρείας, το νέο πάγωμα των συντάξεων μέχρι το 2021 η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων θα βρεθεί σε κατάσταση απόλυτης εξαθλίωσης.

Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός δήλωσε ότι «με τα νέα μέτρα οι συντάξεις μας θα γίνουν επιδόματα. Να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και οι συνταξιούχοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να βγάλουν την οργή τους. Με τα νέα μέτρα θα αφαιρεθούν δύο συντάξεις το χρόνο».

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Άννα Βουδούρη ανέφερε ότι «υπεύθυνοι για τα ελλείμματα των ταμείων είναι οι κυβερνήσεις. Δεν μας αξίζει να ζήσουμε μία ζωή με ψίχουλα. Απαιτούμε ζωή όπως μας αρμόζει σύμφωνα με τις σύγχρονες΄ανάγκες. Δεν είναι δυνατό να γυρνάμε πριν το 1950».

Οι συνταξιούχοι απηύθυναν κάλεσμα στους συνταξιούχους από την Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Θράκη και την Ήπειρο να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 21 Ιουνίου στην Κρήτη.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα