Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τις αρχαιολογικές ανασκαφές του 2017 στη Μακεδονία και τη Θράκη

«Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» για το έτος 2017 θα παρουσιαστεί σε συνέδριο που ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Από σήμερα, Πέμπτη, έως και το Σάββατο 10 Μαρτίου αρχαιολόγοι από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, τα Πανεπιστήμια και τις ξένες αρχαιολογικές αποστολές θα συναντηθούν στο συνέδριο αυτό, που διεξάγεται ανελλιπώς εδώ και 31 χρόνια.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Θεσσαλονίκης με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στην ετήσια αυτή συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο του 2017 στη Mακεδονία και τη Θράκη, οι αρχαιολόγοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ανασκαφικών τους ερευνών, την αρχαιολογική και αρχαιομετρική τεκμηρίωση και την αξιοποίηση των δεδομένων τους. Φέτος θα συμμετάσχουν 156 σύνεδροι και θα γίνουν 64 ανακοινώσεις σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται στη Βόρεια Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Καστοριά.

Η γνώση που προκύπτει από τα νέα ευρήματα και τις γόνιμες ερευνητικές προσεγγίσεις κοινοποιείται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών των αρχαιολογικών αυτών συναντήσεων, που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9:30.

Αρωγοί του Αρχαιολογικού Έργου είναι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα