Συνεδριάζει σήμερα το ΚΑΣ για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό

Συνεδριάζει σήμερα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, θα τεθεί προς συζήτηση η μελέτη που έχει κατατεθεί και προβλέπει την απόσπαση των αρχαίων, την κατασκευή του εν λόγω

σταθμού και την επανατοποθέτησή τους.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Στάση εργασίας κάνουν αρχαιολόγοι και υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου

Σε στάση εργασίας προχωρά σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), όπου θα εξεταστεί το θέμα της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου, στο μετρό της Θεσσαλονίκης.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, με τον Σύλλογο να έχει καλέσει τους αρχαιολόγους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 13:00, καθώς και σε συγκεντρώσεις των τοπικών παραρτημάτων στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΕΑ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «απευθύνει έκκληση στα μέλη του ΚΑΣ να μη συναινέσουν στην καταστροφή του σημαντικού αυτού μνημείου».

Στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου

Σε στάση εργασίας προχωρά σήμερα ωστόσο και το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Υπηρεσίας Ασύλου. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί «τις τέσσερις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου/βάρδιας του κάθε εργαζόμενου και τις τέσσερις πρώτες ώρες του απογευματινού ωραρίου/βάρδιας αντίστοιχα», όπως ανακοινώθηκε από το Σωματείο. Η απόφασή τους γίνεται καθώς οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως είναι «ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα