Συνεχίζεται για 3η μέρα το φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίστηκαν χθες Παρασκευή και κορυφώνονται σήμερα Σάββατο 15 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», με σύνθημα: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Και την Παρασκευή χιλιάδες κόσμου έδωσαν παρών στις εκδηλώσεις,

παρακολούθησαν τις πολύμορφες εκδηλώσεις, στις τρεις σκηνές και στα Στέκια, περιδιάβηκαν στις εκθέσεις και στα περίπτερα, διασκέδασαν με χορό και τραγούδια. Πάνω απ' όλα όμως μπήκαν στην κουβέντα με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για την ελπίδα, την προοπτική, τη διέξοδο που βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ.

Ο χώρος «βουλιαξε» από νέους και νέες, εργάτες και υπάλληλους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες που συμμετείχαν στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι νεολαίοι της ΚΝΕ έφτασαν στο χώρο της κεντρικής πλατείας με προσυγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από διάφορα σημεία του χώρου, δημιουργώντας κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού με τα συνθήματά τους. Ενώ η ατμόσφαιρα σείστηκε από το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής για τα 100χρονα του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ ανέδειξε ότι καθημερινά ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν τη συμπόρευση με τους κομμουνιστές, τη μαχητική ένταξη στον αγώνα για την έφοδο στον ουρανό.

Τόσο πριν όσο και μετά, οι χιλιάδες επισκέπτες περιδιάβηκαν στο χώρο, που σε κάθε βήμα του αποτύπωνε ότι το ΚΚΕ είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Παρακολούθησαν τις πολύμορφες εκδηλώσεις, στις τρεις Σκηνές και στα Στέκια και μπήκαν στην κουβέντα με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για την ελπίδα, την προοπτική, τη διέξοδο που βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ.

Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, στη Θεσσαλονίκη:

Στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Δημήτρη Κανέλλο και τον Γιώργο Μεράντζα.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλία - αφιέρωμα στο παλιό λαϊκό τραγούδι με τον Βασίλη Κασούρα. Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλία με τους Πρόδρομο Μυστακίδη, Νίκο Τάρα, Ιορδάνη Χατζηστύλλη. Μουσικό πρόγραμμα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα