Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ξενοδόχους και εστιάτορες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση με τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και των προέδρων της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μανδρίνο και Ιωάννη Φιλοκώστα αντίστοιχα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι κλάδοι επαγγελματιών, οι οποίοι είναι από του πλέον βαριά πληττόμενους από την κρίση του κορονοϊού, καθότι είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον τουρισμό.

Οι

πρόεδροι των δύο ενώσεων αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους και εξέφρασαν τους φόβους τους για την επόμενη μέρα.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα ανεργίας, απολύσεων προσωπικού, επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών κλπ.

Εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η ανάγκη ώστε να παρθούν μέτρα για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν μείνει εκτός του επιδόματος, και οι οποίοι υπολογίζονται περίπου σε 30.000. Επίσης, επειδή οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται παγιδευμένες ανάμεσα στις προκαταβολές και τα πάγια έξοδα είναι ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους καθώς επίσης και να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής φόρων για όσους μήνες δε λειτουργούν.

Προτάθηκε επίσης η ενίσχυση με ένα πακέτο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για κοινωνικό τουρισμό καθώς και με voucher τα οποία θα κατευθυνθούν σε διάφορες ομάδες πληθυσμού όπως ηλικιωμένοι, νέοι κλπ., ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Επίσης ,όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να μη γίνουν διακοπές στο νερό, το ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, να καλυφθεί δηλαδή το ενεργειακό κόστος.

Για την επόμενη μέρα, επιθυμία όλων είναι όλοι οι κλάδοι να ξεκινήσουν να λειτουργούν και κυρίως, να αισθάνονται ασφάλεια. Γι’ αυτό προτείνεται η αναστολή όλων των υποχρεώσεων και η κάλυψη από την πολιτεία του κόστους αυτής της περιόδου.

Τονίστηκε επίσης πως η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στους κλάδους της φιλοξενίας και της εστίασης καθώς προτείνεται κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος καθώς και αναστολή οφειλών.

Δυστυχώς όμως όπως τονίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η πολιτική της κυβέρνησης είναι ‘βλέποντας και κάνοντας’ και δεν περιλαμβάνει προβλέψεις ούτε λαμβάνει πρόνοια για την επόμενη μέρα.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση πήραν μέρος ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, τα μέλη της γραμματείας Στράτος Κερσανίδης, Γιάννης Κωτίδης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Νοτοπούλου. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα