Συμβούλιο ΑΤΕΙΘ: Υπόλογος ο υπουργός Παιδείας

Ανακοίνωση με αφορμή το σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε το συμβούλιο του Αλέξανδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης .

"Ο Υπουργός Παιδείας προφανώς εκτελώντας προσχεδιασμένο σχέδιο πολιτικής ιδεοληψίας είναι ηθικά και πολιτικά υπόλογος και

θα εγγράψει ως εκφραστής παρακμιακής πολιτικής μία από τις πιο σκοταδιστικές σελίδες στην ιστορία της ελληνικής παιδείας", τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

"Το Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ οδηγεί στον υποβιβασμό της εκπαίδευσης, και την συνολική υποβάθμιση και απαξίωση των τίτλων σπουδών των ΑΕΙ. Η καταστρατήγηση των αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας, έχει αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία ελεγχόμενων από την κυβέρνηση αρεστών διοικήσεων που να μην αντιδρούν στην επέλαση της κυβέρνησης στα ΑΕΙ. Η πραξικοπηματική κατάργηση των εκλεγμένων Συμβουλίων των ΑΕΙ είναι πρωτοφανής και αποσκοπεί ουσιαστικά μέσα από νομοθετικές μηχανορραφίες στον απευθείας διορισμό των προσώπων που επιθυμεί στη Διοίκηση των ΑΕΙ ο Υπουργός. Αποτελεί προσχεδιασμένη δολοφονική εκκαθάριση όσων δεν υποτάχθηκαν σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί μόνον από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Επιτίθεται αδιάκριτα κατά πάντων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας εφαρμόζοντας τακτικές νομοθετικού μπούλινγκ, κάτι που κατά κανόνα εφαρμόζει σε όλες τις ρυθμίσεις στην παιδεία. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το σύνολο σχεδόν των νομοθετημάτων του Υπουργού σε κάθε επίπεδο της εκπαίδευσης κρίθηκε αντισυνταγματικό.

Ο Υπουργός Παιδείας προφανώς εκτελώντας προσχεδιασμένο σχέδιο πολιτικής ιδεοληψίας είναι ηθικά και πολιτικά υπόλογος και θα εγγράψει ως εκφραστής παρακμιακής πολιτικής μία από τις πιο σκοταδιστικές σελίδες στην ιστορία της ελληνικής παιδείας. Η επιλογή του είναι ξεκάθαρη. Αναξιοκρατία, κομματική ευνοιοκρατία, περιφρόνηση λαϊκού αισθήματος δικαίου και κατάλυση δημοκρατικών δομών. Εναπόκειται πλέον στην ελληνική κοινωνία και στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να εκφράσουν δυναμικό όχι στην αυθαιρεσία".

Keywords
Τυχαία Θέματα