Συμβασιούχοι ΕΥΑΘ: Υπήρξαν μεθοδεύσεις για να εκδιωχθούμε από τις δουλειές μας- Να επιστρέψουμε άμεσα

Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα τους και να επιστρέψουν άμεσα στις δουλειές τους ζητούν οι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), στρέφονται κατά της κυβέρνησης, αλλά και της διοίκησης της Εταιρείας, ζητώντας

οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται ήδη πολλά χρόνια στην ΕΥΑΘ.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων της εταιρείας, Γιώργος Πλαδάκος, οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για προσλήψεις στην εταιρεία έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ίδιοι να εκδιωχθούν και να προσληφθούν άλλοι.

Οι συμβασιούχοι ζητούν να συναντηθούν άμεσα με Σκουρλέτη και Γεροβασίλη προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματά τους και προανήγγειλαν εντατικοποίησης των κινητοποιήσεών τους.

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιωτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος επίσης έβαλλε κατά της διοίκησης της εταιρείας για τον διαγωνισμό, τον οποίο χαρακτήρισε μεθοδευμενο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραμείνουν στην εταιρεία καθώς όπως σημείωσε « το οργανόγραμμα της εταιρείας είναι για 600 εργαζόμενους και αυτοί τη στιγμή είναι 360. Υπάρχουν οργανικές θέσεις αλλά δεν θέλουν».

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση της στο ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ.

Μάλιστα διερωτήθηκε γιατί να ξεκινάει η υπόθεση αυτή με την απόλυση των συμβασιούχων, εφόσον δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση τους και ζήτησε να παραμείνουν οπωσδήποτε μέχρι τότε (η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο) ενώ εξέφρασε την ανάγκη για την οριστική λύση στο πρόβλημα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα