Συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και μαχόμενου δημοσιογράφου Κλέαρχου Τσαουσίδη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Με περίσσια οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού αγώνα και μαχόμενου δημοσιογράφου, σ. Κλέαρχου Τσαουσίδη.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1947, συμμετείχε από νεαρή ηλικία στους

δημοκρατικούς αγώνες του 114 και του 15%.

Με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών εντάχθηκε και συμμετείχε στην αντίσταση μέσα από τις γραμμές της Σπουδαστικής Λαϊκής Πάλης και του Ρήγα Φεραίου. Το Νοέμβριο του 1973 πρωταγωνίστησε στην κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Κατάληψης.

Εξαιτίας της αντιδικτατορικής του πλαής συνελήφθη επανειλημμένα και κακοποιήθηκε από την ασφάλεια.

Μετά την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο σ. Κλέαρχος Τσαουσίδης, πρωτοστάτησε στον αγώνα για αποχουντοποίηση στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Από το 1974 ως το 1976, διετέλεσε, για δύο θητείες, πρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής.

Πολιτικά εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού, την ΕΑΡ, το Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο συμμετείχε ενεργά μέχρι το τέλος της ζωής του. Ήταν μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Από τα χρόνια της δικτατορίας άσκησε τη δημοσιογραφία μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα ενώ διετέλεσε διευθυντής στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Παρέμεινε μέχρι το τέλος στις επάλξεις της μαχόμενης δημοσιογραφίας αρθρογραφώντας στο Daily Thess και την Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αποχαιρετά το σ. Κλέαρχο Τσαουσίδη και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Τατιάνα, την κόρη του Μαρία και όλη την οικογένειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα