Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο της Κικής Δημουλά

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο της πολυβραβευμένης ποιήτριας και ακαδημαϊκού, Κικής Δημουλά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη μια από τις κορυφαίες

εκπροσώπους της ελληνικής ποιητικής δημιουργίας που με τα ποιήματά της "μίλησε” στις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων, ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας μας και λαμβάνοντας σπουδαίες διακρίσεις στη διάρκεια της μακράς πορείας της.

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ αποσπάσματα του έργου της έχουν συμπεριληφθεί στα σχολικά διδακτικά βιβλία.

Με τη γλωσσική τόλμη που πάντα τη διέκρινε, μίλησε με μοναδικό τρόπο μέσα από το έργο της για την υπαρξιακή αγωνία, την απουσία, την απώλεια του χρόνου, τη φθορά και τη μοναξιά.

Ο θάνατός της αποτελεί μεγάλη απώλεια για τα σύγχρονα ελληνικά γράμματα.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της".

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Κικής Δημουλά

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ανακοινώνουν ότι η κηδεία της μεγάλης ποιήτριας Κικής Δημουλά θα γίνει δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα