Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους και εξέφρασαν την εναντίωση τους στους πλειστηριασμούς.

Τα μέλη του Συντονισμού εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους για τη νέα

ρύθμιση που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «κυβερνητική πολιτική στην υπηρεσία των τραπεζών».

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς τόνισε πως η διαμαρτυρία γίνεται ενάντια στην αρπαγή της περιουσίας των πολιτών αλλά και στη νέα ρύθμιση που όπως υπογράμμισε σημαίνει νέα ευνοϊκά για τις τράπεζες μέτρα.

«Η πραγματικότητα είναι, και αυτό φαίνεται και από τους πλειστηριασμούς που γίνονται, ότι αυτή η πολιτική εδώ και τόσα χρόνια συνεχίζεται», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σμήλιος και σημείωσε πως -αυτή την εβδομάδα υπάρχουν 348 πλειστηριασμοί πανελλαδικά, 46 από τους οποίους είναι στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα ο Ηλίας Σμήλιος έφερε ως παράδειγμα τον εκπλειστηριασμό ενός διαμερίσματος 58τμ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ανήκει σε μια 83χρονη αλλά και ενός ακόμα διαμερίσματος 54τμ στη Σταυρούπολη που όπως είπε «η τράπεζα θέλει να το αρπάξει για 47.000 ευρώ.

Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν πανό εκφράζοντας την αντίθεση τους στους πλειστηριασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα