Στον τελικό Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ με μπαλάρα και νέα τριάρα στον Πανιώνιο

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο ξανά με σκορ 3-1 στην άδεια λόγω τιμωρίας (ποινή κεκλεισμένων των θυρών) Τούμπα, σφραγίζοντας εμφατικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Βρες όλα τα επίσημα προϊόντα ΠΑΟΚ στα PAOK FC Official Stores

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα αγωνιστεί στον

τελικό του θεσμού για 19η φορά στην ιστορία του, διεκδικώντας το 6ο τρόπαιο και δεύτερο συνεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "ασπρόμαυροι" έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας μόνο νίκες στις 9 αναμετρήσεις που έδωσαν από τη φάση των ομίλων.

Στον τελικό της 12ης Μαΐου που θα γίνει στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο είτε την ΑΕΚ είτε την ΑΕΛ (αύριο η ρεβάνς), ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να κατακτήσει την "κούπα" για δεύτερη σερί χρονιά διατηρώντας τα σκήπτρα του. Ο Δικέφαλος φτάνει για πρώτη μετά την διετία 1977-78 σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό και έχει την ευκαιρία για ένα repeat που δεν έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία του.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και στο σημερινό παιχνίδι κερδίζοντας άνετα τον Πανιώνιο με γκολ των Κουλούρη (21΄), Πέλκα (68΄) και Πρίγιοβιτς με πέναλτι (80΄). Πάντως, οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Ο αγώνας

Δοκάρι και γκολ ο Κουλούρης

Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά δημιουργώντας καλές φάσεις. Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Κουλούρη να έχει δοκάρι στο 14΄, σε ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από ωραία ανάπτυξη με Πέλκα και Κουλούρη. Τρία λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος απείλησε ξανά με ωραία ενέργεια του Πέλκα που συνδυάστηκε με τον Σάχοβ και πλάσαρε, με τον Κότνικ να αποκρούει δύσκολα. Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ με σκόρερ τον Ευθύμη Κουλούρη. Στο 21ο λεπτό ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο νεαρός επιθετικός πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του στο Κύπελλο και τέταρτο συνολικά στη σεζόν, ενώ για τον Πέλκα ήταν η 11η ασίστ στη φετινή σεζόν.

Δοκάρι και γκολ ο Μασούρας

Στο 32΄ είχε νέα καλή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ, με δυνατό σουτ του Μαουρίσιο από μακρινή απόσταση που απέκρουσε με δύσκολη επέμβαση ο Κότνικ στη γωνία του. Το παιχνίδι εξακολουθούσε να έχει καλό ρυθμό και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Πανιώνιο να έχει δοκάρι στο 35ο λεπτό, σε κοντινή κεφαλιά του Μασούρα μετά από σέντρα του Μπραχίμι. Ο Πανιώνιος είχε ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και επιβραβεύτηκε ισοφαρίζοντας σε 1-1 με εκτέλεση φάουλ του Μασούρα στο 40ο λεπτό. Ο Κόρμπος έστρωσε στον Μασούρα και αυτός έπιασε δυνατό σουτ και νίκησε τον Πασχαλάκη στέλνοντας την μπάλα στη γωνία και στα δίχτυα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι οι σκόρερ (Κουλούρης και Μασούρας) είχαν από ένα δοκάρι λίγο πριν σκοράρουν. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις στην περιοχή του Πανιωνίου. Στο 66΄ ο Πρίγιοβιτς κέρδισε μονομαχία με τον Μπανανά και σκόραρε, με τον διαιτητή ωστόσο να σφυρίζει φάουλ ακυρώνοντας το γκολ, παρότι δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια παράβαση.

Γκολάρα ο Πέλκας, αποβολή για Πανιώνιο

Ο Πέλκας έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με ένα υπέροχο γκολ στο 68ο λεπτό του αγώνα. Μετά από εξαιρετική επέλαση του Κάμπος από τη δεξιά πλευρά, ο Ανγκολέζος πάσαρε στον Πέλκα, που με εντυπωσιακό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ψηλά στη γωνία. Στο 70΄ ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μακρύλλος για κλωτσιά σε παίκτη του ΠΑΟΚ εκτός φάσης. Στο 76ο λεπτό ο Λουτσέσκου έβαλε τον Κάνιας ξανά σε θέση κεντρικού αμυντικού (όπως και στο προηγούμενο ματς) βγάζοντας τον Κρέσπο.

Χορευτικό του Μάτος και γκολ με πέναλτι ο Πρίγιοβιτς

Στο 79΄ ο Μάτος "χόρεψε" την άμυνα του Πανιωνίου με μία εκπληκτική ατομική ενέργεια και ο Μπανανά τον ανέτρεψε εντός περιοχής με τον Σέζο να σφυρίζει πέναλτι. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε διαμορφώνοντας το 3-1 στο 80΄ και φτάνοντας τα έξι γκολ στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Έτσι, άφησε πίσω του τον Σάχοβ και έγινε ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στον θεσμό. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να μειώσει στο 86΄ με τον Κάνιας να απομακρύνει πάνω στη γραμμή μετά από πλασέ του Σπιριντόνοβιτς. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 3-1, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει εμφατικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο (76΄ Κάνιας), Μάτος, Αζεβέδο, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Πέλκας, Λημνιός (60΄ Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (61΄ Πρίγιοβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς (46΄ Πινιώτης), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μασούρας (63΄ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75΄ Νόβακ), Γεσίλ

Keywords
Τυχαία Θέματα