Στον εισαγγελέα η Ρ. Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι

Στον αρμόδιο εισαγγελέα εμφανίζεται σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν κληθεί είναι πρόσωπα, επικεφαλής φορέων και υπηρεσιών, όπως ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός

γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι στις μηνύσεις τους οι συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς αναφέρονται στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού, της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα σε επίπεδο πρόληψης, δεν καθαρίστηκαν δρόμοι-οικόπεδα και δεν συντάχθηκε εγκαίρως από την άνοιξη του 2018, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το σχέδιο αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών φαινομένων και γεγονότων, όπως οι πυρκαγιές.

Σημειώνεται ότι με την κλήτευση προσώπων με την ιδιότητα του υπόπτου, η εισαγγελική έρευνα περνά πλέον στην τελική φάση της, καθώς, μετά την ολοκλήρωση των ανωμοτί εξηγήσεων, οι εισαγγελείς καλούνται να αποφανθούν για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα