Στο προξενείο της Ανδριανούπολης οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Αν. Μακεδονίας

Την πρόξενο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, Σωτηρία Θεοχαρίδη, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Βενετίδης.

Επί τάπητος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τέθηκε, κατά κύριο λόγο, η περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της διασυνοριακής συνεργασίας.

«Συζητήσαμε για θέματα διασυνοριακής συνεργασίας

και ειδικότερα για το κατά πόσο μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη συνεργασία σε θέματα καταπολέμησης των κουνουπιών και αρτιότερης και ταχύτερης ενημέρωσης σε περίπτωση εμφάνισης ζωονόσου» ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς.

Και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση κάποιων πιο επίσημων συναντήσεων για τα δύο αυτά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Πέτροβιτς δώρισε στην κα Θεοχαρίδη αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. «Είναι ένα δώρο ιδιαίτερου συμβολισμού. Η Νίκη της Σαμοθράκης ήταν κατά τη μυθολογία η Θεά που έφερνε και ανήγγειλε τη νίκη» εξήγησε.

«Με την ευχή της αναγγελίας θετικών αποτελεσμάτων στις προσπάθειες αναζήτησης ενός κοινού τόπου συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα, επ' ωφελεία της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών, ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Ελληνίδα πρόξενο» κατέληξε ο κ. Πέτροβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα