Στο πλευρό της ΑΡΣΙΣ οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Με επισκέψεις σε δύο Κέντρα Υποστήριξης Νέων της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων – ΑΡΣΙΣ της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν επαφές με το προσωπικό και μοίρασαν δώρα στα παιδιά, εγκαινίασαν οι υπεύθυνοι των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τη συνεργασία τους με τη δραστήρια αυτή οργάνωση.

Η ΑΡΣΙΣ δραστηριοποιείται από το 1992 στην υποστήριξη παιδιών, νέων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προσφέροντας ένα οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών σε

πολλές ελληνικές πόλεις (όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Ιωάννινα κ.α.) και αναπτύσσοντας σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας σκηνής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δύο από τις πιο σημαντικές δομές της Οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη είναι τα Κέντρα Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ), τα οποία έχουν «φιλοξενήσει» εκατοντάδες παιδιά και νέους τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας καθημερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, υποστηρικτικά μαθήματα με στόχο τη σχολική ένταξη και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Έτσι, στο πλαίσιο της εταιρικής τους κοινωνικής ευθύνης, οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επισκέφτηκαν τα δύο ΚΥΝ της ΑΡΣΙΣ, συνομίλησαν με το διοικητικό προσωπικό και δώρισαν 40 καινούρια παιδικά παραμύθια στα μικρά παιδιά, ώστε να γνωρίσουν τα «ταξίδια» που μπορούν να χαρίσουν οι σελίδες ενός βιβλίου.

«Οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι πάντα δίπλα στα πιο παραγωγικά κύτταρα της πόλης, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά τους. Η ΑΡΣΙΣ έχει να παρουσιάσει 25 χρόνια ενεργής και ουσιαστικής προσφοράς στα παιδιά και στους νέους που έχουν ανάγκη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα λαμπρό μέλλον για τα ίδια, μακριά από τα σκοτεινά χρώματα της εποχής μας. Ακολουθώντας, λοιπόν, την ίδια κατεύθυνση και υπηρετώντας τις ίδιες ιδέες και ιδανικά, προσφέραμε με μεγάλη χαρά παιδικά βιβλία στα παιδιά των δύο ΚΥΝ, ώστε να χρωματίσουμε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους μέσα από τον μαγικό κόσμο των σελίδων», αναφέρει η Διευθύντρια των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννα Δανδέλια.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ΑΡΣΙΣ, που ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας στέκεται “σύμμαχος” στους στόχους και στο όραμά της. Τέτοιες πρωτοβουλίες στηρίζουν έμπρακτα την 25χρονη κοινωνική μας δράση και μας υπενθυμίζουν ότι οι συμπράξεις ανθρώπων και οργανώσεων με το ίδιο όραμα μόνο όμορφα πράγματα μπορούν να γεννήσουν», προσθέτει ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΑΡΣΙΣ, Ευθύμιος Σαββάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα