Στις 12 το μεσημέρι βγαίνει ο Δ. Κουφοντίνας για 48 ώρες

Με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, συγκεκριμένα της παρουσίας δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής), βγαίνει στις 12 το μεσημέρι για πρώτη φορά από τις φυλακές μετά το 2002 όταν και παραδόθηκε, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η 48ωρη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για

τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κλπ). Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, για αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

Μάλιστα ο κρατούμενος καλείται σε ακρόαση από το συμβούλιο και απαντά σε ερωτήματα που του τίθενται σχετικά με τη χορήγηση της άδειας, όπως έγινε και εν προκειμένω.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα