Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ

Ολοκληρώθηκε χτες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής και των άρθρων, του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου που γίνεται με τη διαδικασία του επείγοντος, θα

συνεχιστεί σήμερα στην Ολομέλεια, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψήφισή του αργά το απόγευμα.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι καταψήφισαν, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αύριο, κατά την συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης, ο αρμόδιος Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, έκανε λόγο για όαση σπατάλης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχίζεται μια παραβατική κατάσταση που επικρατεί 60 χρόνια, γιατί κάποιοι υπουργοί προχωρούσαν σε παρατάσεις της σύμβασης με τον ΟΑΣΘ σε βάρος του Δημοσίου. Οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένας κρίσιμος τομέας. Και το Σύνταγμα προβλέπει, σε κρίσιμους τομείς να μην υπάρχει μονοπώλιο. Ήσασταν μονοπώλιο που στηρίχθηκε σε βάρος των πολλών και με υπέρογκες επιδοτήσεις. Ήσασταν μια όαση σπατάλης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να πάμε σε μια μεταβατική περίοδο και να δεχθούμε το πάρτι που γινόταν μέχρι σήμερα. Να πληρώνουμε περισσότερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, υποστήριξε ότι ουδέποτε χαρίστηκαν χρέη στον Οργανισμό, ενώ χαρακτήρισε ψευδή την άποψη περί απαίτησης είσπραξης αποζημίωσης από τα πρόστιμα που επέβαλε.

Τόνισε επίσης ότι ο Οργανισμός δεν επιχορηγείται ούτε υπάρχει σπατάλη, ενώ αντέτεινε ότι έγινε πρόταση για εξορθολογισμό των δαπανών η οποία δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Μεταφορών. «Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του ΟΑΣΘ διεπόταν από τις συμφωνίες που γίνονταν με κοινές υπουργικές αποφάσεις» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα