Στην Λευκωσία ο Τσίπρας για την τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου

Σήμερα το πρωί ξεκινά η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία της Κύπρου.

Επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκινούν στις 8:45 το πρωί, με διμερή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Στις 9:45, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στη συνέχεια, στις 10:25, θα γίνει διμερής συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και στις 11:00 θα γίνουν τριμερείς διευρυμένες διαβουλεύσεις των κυβερνητικών αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Στις 12:40 μετά το μεσημέρι θα υπογραφεί η συμφωνία για συνεργασία στον τουρισμό και στη συνέχεια θα γίνουν κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Θα ακολουθήσει στις 13:25 μετά το μεσημέρι γεύμα εργασίας των κυβερνητικών αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Επιπλέον, αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της χάραξης της ΑΟΖ και θέματα αμυντικής συνεργασίας και θα συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις. Στον οικονομικό τομέα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα του τουρισμού με έμφαση στην κρουαζιέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα