Στην ιστορική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στην Τρίγλια ο Κ. Ζέρβας (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Στην ιστορική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στην Τρίγλια της Μικράς Ασίας, που τελέστηκε για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του ελληνισμού, παρέστη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η ατμόσφαιρα στον ιστορικό ναό του Αγίου Βασιλείου αλλά και στη σκάλα της πόλης, που έλαβε χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων και η Καταβύθιση του Τιμίου Σταυρού,

ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Βαρθολομαίος, χοροστάτησε στην τελετή.

Τον Πατριάρχη πλαισίωναν στη Θεία Λειτουργία ο οικείος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Αλικαρνασού κ. Αδριανός και πολυάριθμοι κληρικοί από την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, έδωσε το «παρών» πλήθος πιστών από την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Τρίγλια, τη Ραφήνα και άλλα μέρη όπου έχουν πάει απόγονοι των Τριγλιανών.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από την μητέρα του που κατάγεται από την Τρίγλια, δήλωσε βαθιά συγκινημένος και τυχερός που κατάφερε να παραστεί σε ένα τόσο σημαντικό ιστορικό γεγονός, γεμάτο συμβολισμούς.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε μία σύντομη όσο και εγκάρδια συνομιλία με τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο παρακάθισαν στο γεύμα που είχε προγραμματιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα