Στην ΓΑΔΘ αύριο Μπουτάρης - Μήτκας για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, θα βρεθούν αύριο ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης και ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας.

Ειδικότερα θα συναντηθούν με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, Φώτη Δομζαρίδη και τον Διευθυντή Ασφαλείας, Νίκο Ζησιμόπουλο, προκειμένου να δουν από κοινού ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για το πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών

στους χώρους του πανεπιστημίου.

“Έχουμε ραντεβού στη Διεύθυνση Αστυνομίας για να δούμε τι μέτρα μπορούν να ληφθούν για να καθαρίσουμε το πανεπιστήμιο από αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ούτε εμείς ούτε το πανεπιστήμιο Μόνο η Αστυνομία μπορεί”, ανέφερε για το θέμα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την έκδοση ψηφίσματος για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ, ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης, ζήτησε εκτός από την έκδοση ψηφίσματος, να σταλεί μια επιστολή – διάβημα που θα τονίζει πως πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί το άσυλο με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα.

Όπως τόνισε "αυτή θα ήταν μια σθεναρή στάση από πλευράς Δήμου, γιατί όλα τα άλλα – όπως ψηφίσματα ή συμβολικές συνεδριάσεις – είναι ασπιρίνες για έναν τέτοιου είδους καρκίνο". Υπογράμμισε τη ληστρική επίθεση που δέχτηκε καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μηχάνημα ATM του ιδρύματος και πρόσθεσε: «Συμβολικού χαρακτήρα δράσεις, από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Κι ούτε είναι δυνατόν να μετατίθενται οι ευθύνες, άμεσα ή έμμεσα, στο Φοιτητικό Κίνημα, σαν να υποκινούνται οι φοιτητές μας σε πράξεις αυτοδικίας. Το διάβημά μας θα πρέπει να διατυπώνει ρητά την κοινή διαπίστωση ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου εξαπέλυσε επίθεση στην παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη, τονίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται για την ουσία του θέματος αλλά να χτυπήσει το πανεπιστημιακό άσυλο.

“Δεν ενδιαφέρεται για την ουσία του θέματος, την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών. Όλοι συμφωνήσαμε, κανένα άσυλο δεν το καλύπτει. Να μη γίνεται αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση”, είπε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Γιάννης Δελής χαρακτήρισε άγονη τη συζήτηση, σημειώνοντας πως “κανένα άσυλο δεν μπορεί να προστατέψει τους ναρκέμπορους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα