Σταύρος Καλαφάτης: Δόλια προέκταση της φωνής του Ζάεφ το ντοκιμαντέρ του BBC

«Το ντοκιμαντέρ του BBC, περί δήθεν “μακεδονικής μειονότητας” και “καταπιεσμένης μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα’’, είναι δόλια προέκταση της φωνής του Ζάεφ», τόνισε σήμερα ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επικοινωνία» της ΕΡΤ3, με τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Αυγέρη.

Υπενθύμισε

ότι «στις 4 Δεκεμβρίου, μιλώντας στη Βουλή, ο Ζ. Ζάεφ, αναφερόταν σε δήθεν “Μακεδόνες της Ελλάδος που μιλούν δήθεν μακεδονική γλώσσα” και τόνιζε ότι ‘’με τη συμφωνία των Πρεσπών θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται στην Ελλάδα την… απαγορευμένη γλώσσα’’. Αυτές ακριβώς τις δηλώσεις υιοθετεί και προάγει το BBC». Και πρόσθεσε: «Αντίστοιχο ρεπορτάζ δεν υπήρχε πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών. Αυτά είναι τα απόνερα μιας επαίσχυντης συμφωνίας, οι όροι της οποίας λειτουργούν εις βάρος της Ελλάδος… Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους, αλλά τις θύελλες τις θερίζει ολόκληρος ο Ελληνισμός».

Ο Στ. Καλαφάτης υποστήριξε πως «η ένταση τέτοιων δημοσιευμάτων μετά τη συμφωνία των Πρεσπών θα αυξάνεται» και κατήγγειλε την ισχνή αντίδραση της κυβέρνησης, που περιορίστηκε σε κάποιες διαρροές.

Αναφερόμενος στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να αντικρούει ό,τι προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι και αυτή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο κενό, όπως και ό,τι άλλο επιδίωξε ως τώρα. Τόνισε ότι «οι αριστερίστικες ιδεοληψίες δεν πιάνουν τόπο» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος βλέπει ποια κατάσταση επικρατεί στα νοσοκομεία και θέλει βελτιώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και υπογράμμισε πως τίποτα δε θα χαριστεί σε κανέναν ιδιώτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα