Στα τέσσερα δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις της τράπεζας Πειραιώς για το 2019 (VIDEO)

Στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέρχονται οι χρηματοδοτήσεις της τράπεζας Πειραιώς για το 2019, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, στο περιθώριο εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν 40 στελέχη της τράπεζας και 150 πελάτες της τράπεζας

από την Βόρεια Ελλάδα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι νέες χρηματοδοτήσεις της Τράπεζας ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι χρηματοδοτήσεις το 2018 έφτασαν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως εξήγησε ο κ. Μεγάλου οι νέες χρηματοδοτήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν αυξημένες κατά 20%, σε σύγκριση με εκείνες του πρώτου τρίμηνου του 2018.

«Η τράπεζα Πειραιώς έχει δώσει τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις. Πάνω από 3 δισεκατομμύρια νέες εκταμιεύσεις το 2018, ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις εκταμιεύσεις έχουν έρθει στην Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Μεγάλου προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά έχει δώσει το 2018 σημαντικά μεγέθη σε σχέση με το παρελθόν και σε καταναλωτικά δάνεια και σε στεγαστικά δάνεια. Έχει μειώσει με μεγάλη επιτυχία τα λειτουργικά της έξοδα».

«Η Τράπεζα έχει την ισχυρότερη παρουσία μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια περιοχή την οποία γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Χρηματοδοτούμε σε όλους τους τομείς και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμμετέχουμε στην ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, της Τράπεζας Πειραιώς και πρόσθεσε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην τράπεζα Πειραιώς το 2018 μειώθηκαν κατά 5 δισεκατομμύρια. «Τη μεγαλύτερη μείωση από όλες τις συστημικές τράπεζες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα», ανέφερε ο κ. Μεγάλου και πρόσθεσε ότι «το 2019 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης».

Γιώργος Χαντζηνικολάου: Η χώρα μας έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

«Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, η οποία αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στην ελληνική οικονομία, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Πρόεδρος Χρηματιστηρίου και πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου.

«Βλέπουμε πρόοδο στη μείωση των κόκκινων δανείων και βλέπουμε μια αναθέρμανση της οικονομίας. Οι τράπεζες είναι ήδη χορηγοί χρηματοδοτήσεως στην ελληνική οικονομία και θα παραμείνουν και θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη καθώς πάμε μπροστά», ανέφερε ο κ. Χαντζηνικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα