Στα προημιτελικά του Μουντιάλ η Σουηδία, απέκλεισε την Ελβετία (VIDEO)

Η Σουηδία επιβλήθηκε της Ελβετίας με 1-0 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που χάρισε τη νίκη και το εισιτήριο για τα προημιτελικά στους Σουηδούς, το πέτυχε ο Φόρσμπεργκ στο 66ο λεπτό.

Η Σουηδία θα βρεθεί στην οχτάδα του Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια και εκεί θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία-Κολομβία, στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί απόψε στις 21:00.

Το γκολ

της Σουηδίας με σκόρερ τον Φόρσμπεργκ:

Στο σημερινό ματς που έγινε στο γήπεδο της Αγίας Πετρούπολης, το θέαμα ήταν μέτριο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τις άμυνές τους και να μην δημιουργούν πολλές αξιόλογες φάσεις. Οι Σουηδοί απείλησαν περισσότερο επιθετικά έχοντας καλύτερες ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν το γκολ που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 66΄ ο Φόρσμπεργκ άνοιξε το σκορ. Ο χαφ της Λειψίας σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ακάντζι, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι Ελβετοί πίεσαν για την ισοφάριση αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 93΄ η Σουηδία έφυγε εξαιρετικά στην αντεπίθεση. Ο Κραφτ έδωσε στον Τελίν, αυτός στον Όλσον, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Ζόμερ, έπεσε στην περιοχή σε μαρκάρισμα από τον Λανγκ και ο Σκόμινα καταλόγισε πέναλτι. Ωστόσο, μετά από χρήση VAR, πήρε πίσω την απόφαση για πέναλτι και καταλόγισε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Τοϊβόνεν εκτέλεσε, ο Σόμερ απέκρουσε και το τελικό σκορ ήταν το 1-0 που έστειλε την Σουηδία στους "8".

Keywords
Τυχαία Θέματα