Στα "χέρια" του Ιβάν Σαββίδη το πρώην Maison Crystal στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Στον όμιλο Dimera συμφερόντων του Ελληνοπόντιου επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, πέρασε το πρώην Maison Crystal στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι προσπάθειες του δήμου Θεσσαλονίκης για αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων άρχισαν να αποδίδουν.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε δημοπρασία με δύο ενδιαφερόμενους. Πλειοδότης της δημοπρασίας αναδείχθηκε η Dimera με μίσθωμα 262.500

ευρώ για έξι χρόνια και τρία χρόνια δικαίωμα ανανέωσης. Η άλλη εταιρεία που συμμετείχε στην δημοπρασία είναι η GCA Holdings.

«Είναι προς όφελος του δήμου γιατί αξιοποιείται μετά από καιρό ένα ακίνητο το οποίο ήταν αδρανοποιημένο και θα συνεισφέρει και αυτό στην αύξηση των εσόδων του δήμου. Παράλληλα, θα συμβάλει στην βελτίωση εικόνας της Νέας Παραλίας», ανέφερε στο Thestival.gr o αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών προγραμμάτων και πρόεδρος της Επιτροπής Δημοπρασιών, Γιώργος Δημαρέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Δημαρέλο, απομένουν ακόμα οι διαγωνισμοί για τα υπόλοιπα 2 γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει μέσω της επενοικίασης των περιπτέρων και του πρώην Maison Crystal έσοδα ύψους 660,000€ το χρόνο περίπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα