Στα χέρια του Δ. Θεσσαλονίκης 4 κτίρια του πρώτου προβλήτα του ΟΛΘ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης περνούν από σήμερα 4 κτίρια του Α’ Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και του Δήμου.

Στον Δ. Θεσσαλονίκης περιέρχονται κατά χρήση τέσσερις χώροι.

Πρόκειται για την Αποθήκη Δ’ το παλιό κτήριο της κατοικία στου υπολιμενάρχη οι παλιές αποθήκες της ναυτικής διοίκησης βορείου Αιγαίου και ο παλιός βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΛΘ.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης το κτίριο της πρώην Ναυτικής Βορείου Αιγαίου πρόκειται να γίνει μουσείο φυσικής ιστορίας από το πανεπιστήμιο ενώ τόνισε πως ο βρεφονηπιακός σταθμός θα γίνει ξανά σταθμός και η αποθήκη Δ θα έχει πολλαπλές χρήσεις.

"Αίτημα του δήμου να ενταχθεί η πρώτη προβλήτα και οι δομές της στη ζωή της πόλης. Με τον οργανισμό λιμένος έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, έγινε το πρώτο βήμα με την ανάπλαση του προβλήτα και περνάμε στη β’ φάση όπου με τον ΟΛΘ έχουμε ταύτιση απόψεων για το πως θα αξιοποιηθούν οι χώροι. Εκτός από τον δήμο στη διαχείριση πρέπει να μετέχουν και τα πανεπιστήμια και να ξεκαθαρίσουμε πως θα χρησιμοποιηθούν", τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης τόνισε πως πρόκειται για τυπική και ουσιαστική διαδικασία τονίζοντας πως με αυτή γίνεται η παράδοση παραλαβή που άνηκαν με την προηγούμενη σύμβαση παραχώρησης στην ΟΛΘ ΑΕ κατά χρήση και πλέον περιέρχονται κατά χρήση στον Δ,. Θεσσαλονίκης.

"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το πείραμα που ξεκίνησε το 1998 για την ακρίβεια με την ανάπλαση των χωρών του πρώτου προβλήτα στα πλαίσια της πολιτιστικής πρωτεύουσας, στη συνεχεία με την υποδοχή των πολιτιστικών θεσμών στον α’ προβλήτα απεδείχθη ένα πολύ αξιόλογο πείραμα σχέσης πόλης - λιμανιού. Ξεπεράστηκαν όλες οι φοβίες που υπήρχαν σε σχέση με το λιμάνι. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχιστεί η συνεργασία και οι χώροι να επιτελέσουν δυο ρόλους. Να αξιοποιηθούν δημιουργικά στα πλαίσια της πόλης και να ενισχύσουν περισσότερο τις σχέσεις της πόλης με το λιμάνι» τόνισε ο κ. Θεοφάνους

Μέτα την υπογραφή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι αντιδήμαρχοι στους χώρους που παραχωρήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα