Στ. Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, αλλά αισιόδοξος

"Αποχαιρετώ τη Βουλή, πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αισιόδοξος όμως ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά", τόνισε κατά την τελευταία του ομιλία στο Κοινοβούλιο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, "το Ποτάμι όρισε διαφορετικά το λάθος και το σωστό στην πολιτική και συγκρούστηκε με κάθε πυρήνα λαϊκισμού και συντήρησης"

"Η πιο ξένη σε μένα συζήτηση" τόνισε "είναι αυτή που θέλει τον πολιτικό να έχει ένα τεφτέρι και κάθε βράδυ να καταγράφει

κέρδη". "Εκεί που στην κανονική ζωή οι άνθρωποι αναρωτιούνται σωστό ή λάθος, δίκιο ή άδικο, στους διαδρόμους της Βουλής ακούς μόνο 'μας συμφέρει – δεν μας συμφέρει'" επεσήμανε, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι για τις αποφάσεις του δεν σκέφτηκε ποτέ "τι μας δίνει ψήφους, τι μας αφαιρεί ψήφους".

ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος μας αντίπαλος όταν εμφανιστήκαμε, μαζί με όλες τις ακραίες δυνάμεις των αγανακτισμένων εθνικολαϊκιστών που ήταν τότε ενωμένες. Κι από τότε μας πολέμησαν όλοι αυτοί που βλέπουν την κοινωνία τεμαχισμένη σε κομματικά τιμάρια.

Εμείς όμως, παρά την πίεση, πότε από το αριστερό καθεστώς και πότε από το δεξιό καθεστώς, δεν θυσιάσαμε την ανεξαρτησία μας, δεν μασήσαμε τα λόγια μας, δε δειλιάσαμε και δεν υποχωρήσαμε.

Το Ποτάμι αγνοώντας το πολιτικό κόστος προσπάθησε να απορροφήσει από την πολιτική ότι ήταν χρήσιμο, να πετάξει ότι είναι άχρηστο, και να προσθέσει μερικά πράγματα που μόνο αυτό μπορούσε", υπογράμμισε επίσης από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, είπε ότι θα χρειαστούν γρήγορα γενναίες αποφάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τους Έλληνες που μπορούν να τα καταφέρουν, "αρκεί να άρουμε τα εμπόδια από τους δρόμους και τις διαδρομές μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα