Στ. Πιτσιόρλας: "Έρχονται" φοροελαφρύνσεις με τον προϋπολογισμό του 2019

«Με την συμφωνία του Eurogroup έχουμε εξασφαλίσει την έξοδο από τα μνημόνια. Έχουμε εξασφαλίσει έναν διάδρομο αρκετών χρόνων μπροστά μας όπου το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι χαμηλό. Έχουμε επομένως διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα από το Αύγουστο και μετά να περάσει σε μια καινούρια περίοδο. Δεν λέμε ότι τελείωσαν τα προβλήματα. Λέμε όμως ότι εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία της χώρας, να πετύχουμε τους στόχους, να θεμελιώσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και επίσης να εξασφαλίσουμε

ότι θα ανακουφίσουμε τα στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο στην κρίση».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε δήλωση του πριν από την ομιλία που πραγματοποίησε σε πολιτική συγκέντρωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο, στη Λάρισα.

Αναφορικά με το ζήτημα της φορολογίας, ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε πως η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2019 θα προχωρήσει σε μια πορεία φορολογικών ελαφρύνσεων με στόχο να πριμοδοτηθεί η ανάπτυξη, αλλά και να ανακουφιστούν οι πληγέντες της κρίσης, Επίσης είπε πως πρέπει στην Ελλάδα να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με το όποιο θα πληρώνουν όλοι με βάση τις δυνατότητες τους, ενώ τόνισε πως «δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα παρελθόν φοροαπαλλαγών, φοροδιαφυγής σε τεράστια έκταση».

«Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε με τόλμη. Όπως πήραμε το βάρος να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, με τον ίδιο τρόπο θα επιχειρήσουμε και τις αλλαγές που είναι ανάγκες για ν προχωρήσει η ανάπτυξη στη χώρα μας » σημείωσε.

Σχετικά με την συμφωνία για το χρέος, ο κ. Πιτσιόρλας στην ομιλία του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια περίοδο 12- 15 χρόνων όπου τα έξοδα για την εξυπηρέτηση του χρέους θα είναι πάρα πολύ χαμηλά, καθώς επίσης και ότι θα υπάρχει δυνατότητα για νέα διαπραγμάτευση για την οριστική επίλυση του θέματος.

Ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας για την σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης είπε πως τα προηγούμενα χρόνια η χώρα είχε στραφεί κυρίως στις υπηρεσίες και στον τουρισμό, ενώ υποστήριξε πως θα πρέπει υπάρξει στροφή στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Τέλος, επεσήμανε πως η φιλοσοφία της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αφορά την διασφάλιση των κανόνων, αλλά και της κοινωνικής συνοχής, έτσι ώστε «όλοι να έχουν μέρισμα από το αποτέλεσμα της προσπάθειας».

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της ομιλίας του υφυπουργού, έξω από το Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο της Λάρισας πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην οποία οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα