Σπ. Χριστοφορίδης: Αν δώσει τις μετοχές ο Λάσκαρης, υπάρχουν λύσεις

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ Άρης, τον Νίκο Λάσκαρη αλλά και τους υποψήφιους επενδυτές μίλησε μεταξύ άλλων ο νομικός, Σπύρος Χριστοφορίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis 95,5 fm":

Για το αν ήταν αναπόφευκτο στο να φτάσει σε αυτήν την κατάσταση η ΚΑΕ Άρης:

«Ναι

τα πράγματα δεν πάνε καλά εδώ και πολύ καιρό. Όταν τελείωσε η αγωνιστική χρονιά, προσπάθησα να κάνουμε κάποιες συζητήσεις, αλλά δεν είδα να καταλήγουμε κάπου και παραιτήθηκα. Τον δρόμο μου ακολούθησαν και άλλοι, κάτι το οποίο δεν με εκπλήσσει. Υπήρχε η διοίκηση της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, οι οποίες δεν συμπορεύτηκαν ποτέ».

Για το αν φταίει το οικονομικό πρόβλημα που οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση:

«Προφανώς από το οικονομικό ξεκινούν όλα. Φυσικά αν ήταν λυμένο, θα υπήρχαν ελάχιστοι προβληματισμοί και δεν θα έβγαιναν προς τα έξω. Το οικονομικό είναι θέμα διοίκησης. Τον πρώτο χρόνο επί Λάσκαρη τα λεφτά έφταναν και περίσσευαν κιόλας. Ο Άρης έβγαλε με άνεση την χρονιά και είχε και κέρδη. Υπήρχε μια διαφωνία στο πως πρέπει να χειριστούμε τα θέματα του μάρκετινγκ, της διαφήμισης και τα χορηγικά. Πρόσφατα έγινε η κουβέντα για τις χορηγίες που χάθηκαν και υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση».

Για το λόγο που χάθηκαν οι χορηγίες:

«Φαντάζομαι πως χάθηκαν γιατί ο κ. Λάσκαρης και η οικογένειά του περίμεναν μεγαλύτερες χορηγίες. Ο μακαρίτης ο Μάκης Μενδρινός, έλεγε ότι: «πρώτα σώζουμε την παρτίδα και μετά την παίρνουμε διπλή». Έτσι όπως είναι τώρα ο Άρης, έπρεπε να πάρουμε τις χορηγίες που προσφέρθηκαν και να αφήναμε για αργότερα τις μεγαλύτερες».

Για το ποιες είναι οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει ο κ. Λάσκαρης:

«Έχοντας καλώς η κακώς εμπλακεί σε μια προσπάθεια έλευσης επενδυτή στον Άρη, μια φορά με τον κ. Λάσκαρη και μια δεύτερη φορά φέτος το καλοκαίρι, νομίζω ότι κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά μια υπόθεση αγοράς μιας ομάδας, πόσο μάλλον μιας χρεωμένης ομάδας, όπως και τότε και σήμερα είναι ο Άρης, αν δεν ξέρει ότι οι μετοχές πωλούνται και θέλει και τίμημα. Η παραίτηση δεν είναι λύση, γιατί από τις μετοχές δεν παραιτείσαι, αλλά τις παραχωρείς».

Για το ότι ο κ. Λάσκαρης δεν έχει εκφράσει ακόμη το τι θα κάνει:

«Δεν ξέρω στο τι ελπίζει. Προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω μαζί του και επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο που μέχρι και σήμερα ακολουθεί. Δηλαδή ζητώντας μεγάλες χορηγίες για αν λύσει το πρόβλημα του Άρη. Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον μια πολύ φτωχή πόλη και δεν σου επιτρέπει τόσο μακρόπνοα σχέδια. Έπρεπε να γίνει μια προσαρμογή οικονομική της πόλης και της χώρας συντομότερα. Η προτεινόμενη συμφωνία του τώρα, είναι πολύ χειρότερη από του Μαίου».

Για το αν πρέπει να φύγει ο κ. Λάσκαρης από τον Άρη:

«Είμαι σαφής. Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, αν όχι το 90%, πρέπει να μεταβιβαστεί άμεσα. Αν θα το επιλέξει είναι δικό του δικαίωμα. Έχει βάλει λεφτά στον Άρη και κανείς δεν το αμφισβητεί. Αυτή τη στιγμή η ΚΑΕ εκπροσωπείται με δυο υπογραφές. Πρέπει να υπογράψουν και οι δυο εναπομείναντες αδερφοί για να λειτουργήσει η συμφωνία με το Παλέ».

Για την επενδυτική περίπτωση που επιχείρησε να ενεργοποιήσει το καλοκαίρι:

«Με την παρούσα κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες περιπτώσεις ενδιαφερομένων. Αν διευκολύνει τις εξελίξεις ο κ. Λάσκαρης, ο Άρης με το όνομα και την ιστορία που έχει, θα βρει τις λύσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εσωστρέφεια και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα