Σούπερ Άρης, "πάτησε" την ΑΕΚ!

Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ και της επιβλήθηκε μόνο με το... "φτωχό" 2-0, στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League, μέσα σε αποθέωση και πανηγυρισμούς στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Λάρσον άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό και ο Ρόουζ "καθάρισε" το ματς με το δεύτερο γκολ στο 69΄. Η ομάδα του Σάββα

Παντελίδη κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στην Ένωση, έχοντας και δύο δοκάρια, πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχε.

Η αποψινή νίκη ήταν η πρώτη του Άρη σε ντέρμπι, μετά την επιστροφή της ομάδας στην Super League. Παράλληλα, οι "κιτρινόμαυροι" διατήρησαν το αήττητο σερί τους για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι (4 νίκες και 2 ισοπαλίες), ενώ μείωσαν τη διαφορά από την 3η της βαθμολογίας ΑΕΚ στους -6 βαθμούς και στους -3 από τον Ατρόμητο που παίζει αύριο κόντρα στον Πανιώνιο.Έτσι, πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί στο "Καραϊσκάκη".

Δοκάρι για τον Άρη

Το πρώτο 10λεπτο ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, με την πρώτη καλή στιγμή να σημειώνεται στο 11΄, όταν ο Άρης είχε δοκάρι σε φοβερό σουτ του Κορχούτ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ ο Μπάρκας βρήκε την μπάλα ελάχιστα με τα ακροδάχτυλα πριν σταματήσει το οριζόντιο δοκάρι.

Ακυρωθέν γκολ του Άρη και διαμαρτυρίες για πέναλτι

Τρία λεπτά αργότερα, στο 14΄, ακυρώθηκε γκολ του Άρη. Ο Βέλεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, όμως ο εκτεθειμένος Γιουνές έκανε κίνηση προς την πορεία της μπάλας. Αρχικά το γκολ μέτρησε, όμως μετά από διαβούλευση με τον επόπτη ο διαιτητής Διαμαντόπουλος ακύρωσε το γκολ.

Στο 29΄ ο Άρης διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε χέρι του Τσόσιτς μέσα στην περιοχή. Ο αμυντικός της ΑΕΚ έπεσε για τάκλιν σε σουτ του Ντιγκινί και η μπάλα αρχικά κόντραρε στο πόδι και στη συνέχεια βρήκε στο χέρι με το οποίο στηριζόταν στο έδαφος. Ο ρέφερι το θεώρησε ακούσιο και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Άνοιξε το σκορ ο Λάρσον

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό του αγώνα. Ο Λάρσον βρήκε χώρο από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, η μπάλα βρήκε λίγο στον Τσόσιτς, περνώντας κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μπάρκα για το 1-0. Η Ένωση ζήτησε επιθετικό φάουλ του Ντιγκινί στον Οικονόμου πριν το ξεκίνημα της αντεπίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Άρη να έχει το προβάδισμα δίχως να έχει απειληθεί από την ΑΕΚ, που δεν έκανε ούτε μία τελική προσπάθεια!

Καλύτερος και στο β΄ μέρος ο Άρης

Ο Άρης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στις αρχές του δευτέρου 45λέπτου. Η ΑΕΚ είχε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς στο 53΄, όταν η κεφαλιά του Άλεφ μετά από φάουλ του Μάνταλου πέρασε άουτ. Στο 56΄ Ο Ματέο Γκαρσία... χόρεψε την άμυνα της ΑΕΚ με τρομερή ενέργεια, βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης έκανε σωτήρια επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ.

Δεύτερο δοκάρι για τον Άρη

Στο 59΄ ο Άρης είχε δεύτερο δοκάρι στην αναμέτρηση, όταν μετά από σέντρα του Ντιγκινί ο Γιουνές ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ στην κίνηση με το αριστερό και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. Στο 64΄ απείλησε η ΑΕΚ με ένα επικίνδυνο σουτ του Άλεφ που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

Καθάρισε το ματς ο Άρης

Η υπεροχή του Άρη στο παιχνίδι μετουσιώθηκε σε δεύτερο γκολ στο 69ο λεπτό. Ο Ματίγια βρήκε εξαιρετικά τον Ντιγκινί στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ, αυτός έκανε κεφαλιά-πάσα στον Ρόουζ που εκτέλεσε με ωραίο σουτ στην κίνηση για το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ του Άρη το ματς ουσιαστικά κρίθηκε, με την ΑΕΚ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Στο 86΄ ο Μπάρκας απέκρουσε ένα σουτ του Φετφατζίδη και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Κουέστα, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Ροζ, Βέλεθ, Σιώπης, Ματίγια, Ντιγκινί, Ματέο Γκαρσία (87’ Μαρτίνες), Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Γιουνές (71’ Μπάσα).

ΑΕΚ (3-5-2): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Σιμόες, Αλεφ, Μάνταλος, Λιβάια (75’ Αλμπάνης), Μπακασέτας (62’ Μπογιέ), Πόνσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα