Σωρεία συλλήψεων για λαθραία τσιγάρα στις Σέρρες

Σωρεία συλλήψεων για παραβάσεις που αφορούν τον τελωνειακό κώδικά σημειώθηκαν την Τρίτη σε περιοχές των Σερρών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Νιγρίτας, συνέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης έναν 69χρονο, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο στο κατάστημα ιδιοκτησίας του βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 7 πακέτα τσιγάρων, που προμηθεύτηκε από 56χρονη υπήκοο Γεωργίας, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Σε έρευνες που ακολούθησαν συνελήφθησαν η 56χρονη και ένας 57χρονος ομοεθνής της, διότι στο σπίτι τους, αλλά και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 146 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Επιπλέον κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνελήφθη 39χρονη από τη Βουλγαρία, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, καθώς βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 16 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επιπλέον συνελήφθησαν δυο άνδρες ηλικίας 59 και 49 ετών, θαμώνες του καταστήματος, διότι διαπιστώθηκε να κατέχουν 2 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Από τους χώρους του καταστήματος κατασχέθηκε ακόμη το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Ακόμη, συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας μέρας στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης - Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, μία 54χρονη, διότι σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος ιδιοκτησίας της, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση, 74 πακέτα τσιγάρων και 17 συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

*φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα