Σωκράτης Φάμελλος: Πρέπει η νέα γενιά να βρει ένα τρόπο να εκφράζει την γνώση και την πίστη στη δημοκρατία και την ελευθερία

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους μαθητές σχολείων της πόλης να κερδίζουν το χειροκρότημα.

Το "παρών" στην παρέλαση μεταξύ άλλων έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής

της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, πολιτευτές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Ο κ. Φάμελλος ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση τόνισε:

«Σήμερα νομίζω τα αισθήματα και τα συναισθήματα όλων μας είναι κοινά. Ήμασταν εδώ για να χειροκροτήσουμε τους νέους μας αλλά και για να γιορτάσουμε μαζί τους, τους αγώνες που κάνανε οι πρόγονοί μας και για την ελευθερία και για την δημοκρατία. Οι στιγμές αυτές μας ενώνουν όλους. Αυτά τα μηνύματα τροφοδοτούν την καθημερινή μας προσπάθεια, όλων των Ελλήνων και προφανώς ήμασταν σήμερα όλοι εδώ μαζί ».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μαθητικών παρελάσεων και τη συζήτηση που ανοίγει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες είπε:

«Πρέπει η νέα γενιά και όλη η κοινωνία μας να βρει ένα τρόπο να εκφράζει και την γνώση της αλλά και την πίστη στη δημοκρατία και την ελευθερία, οι οποίες είναι σταθερές αξίες. Αν αυτό θα γίνεται με παρέλαση ή αν θα γίνεται με άλλες γιορτές είναι κάτι που μπορεί και το υπουργείο Παιδείας και όλη η κοινωνία να το συζητήσει, όχι τουλάχιστον την ημέρα της γιορτής. Κανείς από μας δεν έχει καμία ανάγκη να εισάγει μία λογική στρατιωτικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε τέτοιας λογικής στο σχολείο παρ΄ ότι είμαστε σταθερά δεσμευμένοι υπέρ της ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας γιατί η εθνική ανεξαρτησία είναι ένα βασικό στοιχεί της ταυτότητά μας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας ».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης επισήμανε πως τόσο όσοι ασχολούνται με την κεντρική πολιτική όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει κάνει τους μαθητές και τη νέα γενιά να μείνει στην Ελλάδα.

«Σήμερα έκανε παρέλαση το μέλλον της Ελλάδας. Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι γονείς, όλοι μας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αυτά τα παιδιά να μείνουν στην Ελλάδα για να χτίσουμε στο μέλλον, μια πιο όμορφη Ελλάδα. Είδαμε χαμόγελα, είδαμε βλέμματα νευριασμένα, είδαμε και βλέμματα με ελπίδα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από σύμβολα. Ένα από αυτά είναι δεμένο στην άκρη του λιμανιού και ο κόσμος ήρθε χθες για να τιμήσει την παρασημοφόρηση της σημαίας του Αβέρωφ. Έχει δεσμευτεί η πολιτεία ότι θα μείνει για λίγο καιρό ακόμη εδώ, ώστε να μπορέσουν όλοι να έρθουν να το επισκεφτούν. Βάσει ερευνών η εμπιστοσύνη στους Έλληνες πλέον έχει φύγει από την πολιτική ηγεσία και την βουλή και εμπιστεύονται σύμβολα. Τον στρατό. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς, αφού τον κόσμο που συγκέντρωσε χθες το Αβέρωφ δεν μπορεί να τον συγκεντρώσει κανένα πολιτικό κόμμα. Γι αυτά τα νέα παιδιά θα πρέπει να πολεμήσουμε όλοι εμείς και οι νέοι πολικοί και να παλέψουμε να επιστρέψουν και τα νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό, για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουν όλοι απέναντι στη νέα γενιά.

«Η ευθύνη είναι δική μας. Η ευθύνη είναι να φροντίσουμε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αυτοί οι νέοι άνθρωποι, οι σημερινοί μαθητές και μαθήτριες, η νέα γενιά της Ελλάδας να μείνει στη χώρα να δημιουργήσει εδώ. Αυτό το περιβάλλον μόνο με πολύ σκληρή δουλεία και ενότητα μπορεί να δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα να επιστρέψουν όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται στο εξωτερικό δημιουργώντας. Εμείς ως ΠΚΜ επενδύουμε για να δημιουργήσουμε αυτό το περιβάλλον για τη νέα γενιά των Ελλήνων» , δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Δεν θα σχολιάσω την απουσία οποιουδήποτε. Το μόνο που θα πω και νομίζω διερμηνεύω τα συναισθήματα όλων των Ελλήνων, είναι πως οι παρελάσεις είναι μια σημαντική ετήσια διαδικασία τιμής. Για μας οι παρελάσεις μαθητικές και στρατιωτικές, είναι σημαντικές και πρέπει να συνεχιστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα