"Σκούπισαν" τους Καβαλίερς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBA οι Γουόριος

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το πάλεψε, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κέρδισαν πιο εύκολα (85-108) από ότι θα περίμεναν το έκτο πρωτάθλημα τους ιστορίας και το πρώτο με "σκούπα" (4-0).

Ο Στεφ Κάρι και η παρέα του έριξαν στα σκοινιά τους Καβαλίερς και τους σφυροκοπούσαν συνεχώς. Ο King James δεν κατάφερε να αντισταθεί ωστόσο, αποθεώθηκε όταν αποσύρθηκε στον πάγκο έχοντας 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ στο ίσιως τελευταίο παιχνίδι της καριέρας

του με την ομάδα.

Πρώτος σκόρερ για τους Γουόριορς ήταν ο Κάρι, με 37 πόντους σε 36 λεπτά και 7/15 τρίποντα, με τον Κέβιν Ντουράντ να πραγματοποιεί άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση κάνοντας triple-double με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, κατακτώντας το δεύτερο πρωτάθλημα στις ισάριθμες σεζόν που βρίσκεται στο Γκόλντεν Στέιτ. Ο "KD" μάλιστα παρέλαβε για δεύτερη σερί χρονιά το βραβείο του MVP των τελικών κι έγινε ο εντέκατος που το πετυχαίνει στην ιστορία του ΝΒΑ.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη "σκούπα" σε τελικούς μετά το 2007, με "θύμα" και τότε τους Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς (οι πρώτοι τελικοί του Τζέιμς) από τους Σπερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα