Σκληρή απάντηση Γαβρόγλου και ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση Μητσοτάκη για τα πανεπιστήμια

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα όσα είπε ο τελευταίος για την εκπαίδευση.

«Σας άκουσα πολύ προσεκτικά κύριε Μητσοτάκη. Και κυρίως άκουσα αυτά που δεν είπατε. Διότι αυτά που είπατε είναι τα απολύτως τετριμμένα. Αυτά που δεν είπατε είναι τα σοβαρά» είπε ο υπουργός Παιδείας και σχολίασε τα περί «διαφοροποίησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας».
«Μας κατηγορείτε ότι δεν έχουμε σχέδιο για την εκπαίδευση και ότι ανακαλύψατε μεγάλη διαφορά απόψεων ανάμεσα στον

πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, ως προς την κατάργηση των εισαγωγικών. Να το πούμε για χιλιοστή φορά; Θέλετε κύριε Μητσοτάκη και η ΝΔ, στο πλαίσιο της περίφημης εθνικής συνεννόησης που λέτε, να συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημα είναι οι τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου; Ξέρετε ότι είμαστε μια χώρα χωρίς Λύκειο; Το ξέρουμε; Ή απομονωμένοι μέσα στα γραφεία σας, δεν ξέρετε τι σας γίνεται; Αυτή τη στιγμή, η μεγάλη πρόκληση στην κοινωνία μας είναι αν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να συγκροτήσουμε μια κοινωνία με Λύκειο. Κάτι για το οποίο δεν έχουν ευθύνη οι εκπαιδευτικοί.

«Λυπάμαι που ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει έναν λάθος αγώνα σε ένα λάθος γήπεδο. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας επέμεινε ότι οι τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου, δεν υφίστανται παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις στη νέα γενιά. «Επιτέλους θα πείτε “ναι” ότι αυτό είναι το πρόβλημα; Προφανώς αυτές οι εισαγωγικές εξετάσεις θα καταργηθούν και αυτό είπε ο πρωθυπουργός. Αυτές οι εισαγωγικές εξετάσεις που το μόνο τους στοιχείο είναι πως είναι αδιάβλητες.

Απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «ο επικεφαλής της ΝΔ έχει επιλέξει τον ρόλο του Γραφείου Τύπου του ΔΝΤ» και κάνοντας λόγο για «μίσος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καταδεικνύουν πως ο επικεφαλής της ΝΔ έχει επιλέξει τον ρόλο του Γραφείου Τύπου του ΔΝΤ.

Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του εκπροσώπου του Ταμείου, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να αποκαλέσει "οπισθοδρόμηση" τον εκδημοκρατισμό των πανεπιστημίων, όπως και την απαλλαγή των μεταπτυχιακών φοιτητών από τα δίδακτρα.

Πίσω από το μίσος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο κρύβεται η αγωνιώδης προσπάθειά του να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι θλιβερό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πουλάει τα ξέφτια της Μ. Θάτσερ ως όραμα για το πανεπιστήμιο. Η γνώση και η επιστήμη είναι κοινωνικά αγαθά, όχι εμπορεύματα για τα πανέρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα