Σήμερα ο 2ος Αγώνας Πολύγυρος RUN HALKIDIKI 2018

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Αγώνας Polygyros RUN Χαλκιδική 2018, μια διοργάνωση που αποσκοπεί να χαρίσει στους συμμετέχοντες την εμπειρία της διαδρομής στα μονοπάτια του Τσουκαλά και της διαδρομής εντός πόλεως με την εναλλαγή του αστικού τοπίου και της ορεινής διαδρομής.

Το Polygyros RUN Χαλκιδική 2018 περιλαμβάνει δύο αγώνες, Aγώνα Βουνού - Πόλης RUN 14,7 km και Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5,2 km.

Τη δράση,

που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, οργανώνουν η Νίκη Πολυγύρου και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής σε συνεργασία με τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, τον Σύλλογο Νεολαίας Πολυγύρου, τον Σύλλογο Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου και άλλους τοπικούς φορείς.
Πληροφορίες: www.polygyrosrun.gr και στη σχετική σελίδα στο Facebook polygyrosrun

Προκήρυξη Αγώνα

Η “Νίκη” Πολυγύρου και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, τον Σύλλογο Νεολαίας Πολυγύρου, τον Σύλλογο Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου και άλλους τοπικούς φορείς του Δήμου Πολύγυρου, διοργανώνουν τον 2ο Αγώνα POLYGYROS RUN HALKIDIKI 2018, με σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει 2 Αγώνες:

1. Αγώνα Βουνού - Πόλης RUN 14,7 χλμ.
2. Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5,2 χλμ με τρέξιμο ή δυναμικό περπάτημα.
Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26-8-2018 υπό τους παρακάτω όρους:
Η Eκκίνηση και ο Tερματισμός και για τους 2 Αγώνες θα γίνει στην Πλατεία Ηρώων στον Πολυγύρο. Η εκκίνηση για τα 5,2 χλμ θα δοθεί στις 9:00 το πρωί και η εκκίνηση για τα 14,7 χλμ θα δοθεί 15 λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 9:15.

Γενική περιγραφή αγώνα 14,7 χλμ.

Ο Αγώνας των 14,7 χλμ έχει συνολική θετική υψομετρική διαφορά 444 μ. και περιλαμβάνει 9,7 χλμ χωμάτινο ομαλό δασικό δρόμο στο Βουνό Τσουκαλάς του Πολυγύρου, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, και 5 χλμ άσφαλτο, εντός και εκτός πόλης, και απευθύνεται σε δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας. Η διαδρομή είναι πανέμορφη, συνδυάζει πόλη και βουνό και έχει θέα προς όλη τη Χαλκιδική, Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άγιο Όρος και Χολομώντα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα 14,7 χλμ έχουν όλοι οι αθλούμενοι άνω των 18 ετών, οι οποίοι εφόσον αποδέχονται και συμφωνούν με τους όρους διεξαγωγής του Αγώνα, τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Για τον αγώνα των 14,7 χλμ θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας. Ο πρώτος σταθμός θα είναι στο 6ο χλμ στην θέση "εκκλησάκι - Σταυρός", ο δεύτερος σταθμός θα είναι στα 9,7 χλμ κοντά στην θέση "Προφήτης Ηλίας" και ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας θα βρίσκεται στα 13,3 χλμ, στον παλιό δρόμο Πολυγύρου – Παλαιοκάστρου. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν νερά και ισοτονικά. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, μπανάνες και τοπικά εδέσματα.
Για τον αγώνα των 14,7 χλμ υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες και 15 λεπτά. Μετά τη λήξη του χρονικού ορίου, δηλαδή μετά τις 11:30, οι συμμετέχοντες των 14,7 χλμ δεν θα έχουν κάλυψη συμμετοχής και θα πρέπει να συνεχίσουν από την άκρη του δρόμου με δική τους ευθύνη.
Το κόστος συμμετοχής στον Αγώνα των 14,7 χλμ είναι 10 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.

Γενική περιγραφή Λαϊκού Δρόμου Υγείας 5,2 χλμ.

Ο Λαϊκός Δρόμος Υγείας των 5,2 χλμ απευθύνεται σε αρχάριους ή έμπειρους δρομείς 5 χιλιομέτρων, μαθητές, πεζοπόρους, μέλη συλλόγων (οχι απαραίτητα αθλητικών) και γενικά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε ένα δρομικό γεγονός τρέχοντας ή και περπατώντας δυναμικά. Περιλαμβάνει 4 χλμ άσφαλτο μέσα στην πόλη και 1 χλμ χωμάτινο δρόμο στη φύση.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 χλμ έχουν όλοι, ακόμα και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης την ημέρα των Αγώνων. Όλοι οι συμμετέχοντες στα 5,2 χλμ και οι κηδεμόνες των ανηλίκων θα πρέπει να αποδεχθούν και να συμφωνήσουν με τους όρους διεξαγωγής του Αγώνα.

Για τον αγώνα των 5,2 χλμ θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά, στη θέση Παναγία, 3 χλμ από την εκκίνηση.

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα. Μετά την 1η ώρα, δηλαδή μετά τις 10:00, οι συμμετέχοντες των 5 χλμ δεν θα έχουν κάλυψη συμμετοχής και θα πρέπει να συνεχίσουν προς τον τερματισμό με δική τους ευθύνη. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, μπανάνες και τοπικά εδέσματα.

Για τον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 χλμ το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα