Απόψε η φωταγώγηση του δέντρου στη "Χριστουγεννιάτικη Πλατεία" της Καλαμαριάς

Την "Χριστουγεννιάτικη Πλατεία" στήνει για 10η συνεχή δήμος Καλαμαριάς στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Από σήμερα και για έναν μήνα, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα δρώμενα και να "ταξιδέψουν" στον κόσμο των Χριστουγέννων.

Στην πλατεία έχει στηθεί και το εντυπωσιακό σπίτι του Άη Βασίλη, το γιορτινό καρουζέλ, το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι και το επιβλητικό φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων.

Ακόμη, η περιπλάνηση στα γραφικά σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δώσουν την

ευκαιρία στους μικρούς φίλους να ζήσουν την μαγεία, παίζοντας παιχνίδια και απολαμβάνοντας λιχουδιές.

Απόψε, στις 19.00 θα σημάνει και η έναρξη της εορταστικής περιόδου στην Καλαμαριά, με την καθιερωμένη φωταγώγηση του δέντρου, συνοδεία χριστουγεννιάτικων μελωδιών.

Όταν τα χιλιάδες λαμπιόνια θα ανάψουν, η πλατεία θα πλημμυρίσει από μουσική, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά από την ομάδα ΛΑΛΑLAND θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών.

Θα ακολουθήσει συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τους καλλιτέχνες: Κασούρα Βασίλη (λαούτο και τραγούδι), Μπαλιάκα Γιάννη (κλαρίνο), Θεοδωράκη Δημήτρη (βιολί), Μπαμπατζάνη Τάσο (κρουστά) και επίτιμη καλεσμένη η Παπαδοπούλου Κατερίνα (τραγούδι).΄Ολοι αυτοί θα τραγουδήσουν και παραδοσιακά κάλαντα απ΄όλη την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα