Σήμερα ανοίγει και επίσημα τις πύλες του το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Το Χιονοδρομικό ανοίγει και επίσημα τις πύλες του από σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, και τα πάντα είναι έτοιμα για τη λειτουργία του.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, προκειμένου οι φίλοι του βουνού και του χιονιού να καλωσορίσουν τη νέα χιονοδρομική περίοδο, αλλά να προσελκύσει κόσμο το Φαλακρό, το γνωστό Opening θα γίνει από τις 27 έως και τις 30 Δεκεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δύο θεματικά διήμερα.

Το

πρώτο διήμερο, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκθεση στο ισόγειο του Διοικητηρίου στην πόλη της Δράμας, με φωτογραφικό υλικό από το βουνό Φαλακρό, αλλά και με προϊόντα παραγωγών από την περιοχή του Φαλακρού.

Το δεύτερο διήμερο, 29 και 30 Δεκεμβρίου, θα διαδραματιστεί το ψυχαγωγικό μέρος των εκδηλώσεων στον χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σ’ αυτό, θα υπάρχουν διάφορα παιχνίδια με το χιόνι και μη, γαστρονομία με φαγητά, μουσική από dj, αλλά και με καλλιτέχνες που πρόκειται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης χρηματοδότησε τη λειτουργία του Χιονοδρομικού με 247.000 ευρώ. Από αυτά, οι 24.179,49 ευρώ είναι για την πρώτη περίοδο του 2018, και τα υπόλοιπα 222.820,51 για το 2019.

Με το ποσό των 800.000 ευρώ του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα γίνουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των δύο αναβατήρων, (μεγάλος συρόμενος αναβατήρας που είχε τοποθετήσει παλαιότερα ο Ορειβατικός Σύλλογος Δράμας, ο επονομαζόμενος και «παππούς», καθώς και η διθέσια καρέκλα), που έχουν να δουλέψουν πάνω από 8 χρόνια, παρεμβάσεις για βελτίωση πιστών, συντήρηση και βελτίωση υπαίθριων χώρων του Χ.Κ. καθώς και παρεμβάσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων που έχουν να συντηρηθούν από το 2003.

Πηγή: proinos-typos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα