Σε ύφεση η φωτιά στη Σαμοθράκη- Από αύριο αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Σε ύφεση βρίσκεται από χτες το βράδυ η φωτιά σε δασική έκταση έξω από την Καμαριώτισσα, στη Σαμοθράκη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από χτες έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, ενώ στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, το νησί παραμένει σήμερα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς μετά την αποχώρηση του AZORES Express που δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι λόγω των ισχυρών

ανέμων, δεν έφτασε στο νησί το πλοίο που θα το αντικαταστήσει. Κάτι τέτοιο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Τετάρτη, οπότε και αναμένεται το ταχύπλοο καταμαράν "Αndros jet" το οποίο θα εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των επιβατών και θα επιτραπεί δρομολόγιο πλοίου προς Σαμοθράκη όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.

Το πρώτο δρομολόγιο του "Αndros jet" θα είναι από τη Σαμοθράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη την Τετάρτη. Από την Πέμπτη 15/08 θα πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια. Το καταμαράν έχει δυνατότητα να αναπτύσσει 37 κόμβους ταχύτητα έχει μεταφορική δυνατότητα 600 ατόμων και 75 οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα