Σε κινητοποίηση για την αξιολόγηση σήμερα στην Αθήνα η ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση και πορεία διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, η οποία αναμένεται σήμερα.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία» με την οποία η κυβέρνηση «προσπαθεί να

'απαντήσει' στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για 'αξιολόγηση'. Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το 'ναυάγιο' που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς».

«Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού» συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει για σήμερα παναττική στάση εργασίας από τις 12:30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στη μία στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα