Σε διαδικασία δημοπράτησης τρεις μεγάλες παρεμβάσεις στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Σε έργα που μεταμορφώνουν την εικόνα ο της περιοχής και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, κινείται η Δ.Ε. Νεάπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ταυτόχρονα με την επίσημη παράδοση των δυο Παιδικών Χαρών (Κασταμονής και Μητροπόλεως), που εγκαινιάσθηκαν χθες, λίγα τετράγωνα παραπέρα τα συνεργεία ασφαλτοστρώσεων βρίσκονταν σε πλήρη δράση, εκτελώντας τη μεγάλη εργολαβία της οδοποιίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα. Την ίδια ώρα, με γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παρακείμενου

χώρου στην προέκταση της Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή Στρεμπενιώτη, που διανοίχθηκε πρόσφατα, με τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης οχημάτων, με σταμπουτό αντιολισθητικό δάπεδο, και την κατασκευή ειδικής εισόδου στο Υποθηκοφυλάκειο Νεάπολης, που αποκτά είσοδο πλέον και από την οδό Ελ.Βενιζέλου για τα ΑμεΑ.

Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία ετοιμάζεται για τη δημοπράτηση δυο μεγάλων παρεμβάσεων, όπως είναι η πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος των κεντρικών οδικών αξόνων της Ελ. Βενιζέλου και της Ανδρ. Παπανδρέου, ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης, επίσης, βρίσκεται η ανακατασκευή και ανάπλαση της πλατείας Ρουμανικών, προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ, που εντάχθηκε σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ), με το γήπεδο Νεάπολης (περ. Στρεμπενιώτη) να απέχει ελάχιστα από την ολοκλήρωσή του με την τοποθέτηση του στεγάστρου και πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες.

Αυτές τις ημέρες σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σταδιακές εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωσης με νέου τύπου αντιολισθητικού τάπητα σε κεντρικές οδούς της Νεάπολης.

Ήδη οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις οδούς Αγ. Λαύρας, Αριστοτέλους, Αν. Ρωμυλίας και σε τμήματα της Αθ. Διάκου, για να ακολουθήσουν στις οδούς Αγ. Γεωργίου, Αρδαμυτίου και Λ.Βύρωνος (από Ελ. Βενιζέλου έως Υδρ.Παπαγεωργίου).

Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, αποτελεί τμήμα μιας μεγάλης εργολαβίας προϋπολογισμού 1.543.900 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει έργα ηλεκτροφωτισμού με εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών (άλλα ολοκληρώθηκαν και άλλα είναι σε εξέλιξη).

«Πρόκειται για παρεμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό μας ταμείο, με εξαίρεση την ανάπλαση της πλατείας Ρουμανικών, που πετύχαμε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Με έργα η διοίκηση του δήμου μας αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για την περιοχή, και όχι με λόγια όπως κάνουν πολλοί άλλοι που εμφανίζονται πριν τις εκλογές και μετά εξαφανίζονται για να ξαναεμφανιστούν στις επόμενες εκλογές, και όλο το υπόλοιπο ενδιάμεσο διάστημα να είναι μονίμως απόντες από την τοπική κοινωνία», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που έγιναν στη Νεάπολη, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Αντώνη Σαουλίδη και Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρη Ζιγκερίδη.

«Εμείς, χωρίς καμιά απουσία, ζούμε και δουλεύουμε για την κοινωνία και μαζί με τους συνδημότες και συμπολίτες μας διεκδικώντας και αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας. Τα πολλά και διάφορα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα από κάποιους, που μονίμως θέλουν να μηδενίζουν το πλούσιο έργο της διοίκησης, δεν μας αγγίζουν και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος να δημιουργούμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την οδό Αγ. Λαύρας ο κ.Δανιηλίδης, καλώντας τους πολίτες «να κρίνουν και να αξιολογούν με αυστηρά κριτήρια τα όσα κακόβουλα και απαξιωτικά διακινούνται από κάποιους καθημερινά». Να σημειωθεί ότι κατά την περιοδεία του, ο δήμαρχος είχε συναντήσεις με κατοίκους που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα πολλά που γίνονται στην περιοχή τους, ενώ έδωσε και κατευθύνσεις για την επίλυση προβλημάτων που του επισημάνθηκαν.

«Αυτά που γίνονται στο δήμο μας, και στην έκταση που γίνονται, δεν έχουν παρόμοιο προηγούμενο σε όλη τη χώρα. Κάποιοι, όμως, επιμένουν να μην τα… βλέπουν ασκώντας μια στείρα και κενού περιεχομένου κριτική η οποία πηγάζει από έναν τοπικισμό που δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που διοικούμε . Αυτά εμάς δεν μας πτοούν, αλλά αντίθετα μας κάνουν πιο δυνατούς και πείσμονες για να συνεχίσουμε με αφοσίωση στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος που συνδιαμορφώνουμε με τους συνδημότες μας», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης.

«Καθημερινά καταρρίπτεται ο μύθος της εγκαταλειμμένης Νεάπολης που κάποιοι κύκλοι επιτηδευμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν. Όχι μόνο δεν είναι εγκαταλειμμένη η Νεάπολη αλλά έχει εξελιχθεί σε μια περιοχή διαρκώς αναπτυσσόμενη με τις επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που κάνει ο δήμος μας σε όλα τα επίπεδα και τα μέτωπα, και στην οποία η καθημερινότητα των πολιτών διαρκώς βελτιώνεται», δηλώνει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Διοικητικού και Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα