Δ. Θεσσαλονίκης: Σε χρήματα θα δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους

Σε χρήματα θα δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για περίπου μισό εκατομμύριο, το οποίο θα δοθεί στους εργαζόμενους σε δύο δόσεις. Σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί 292 ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσό ύψους 426.517 ευρώ θα διατεθεί στη διεύθυνση Ανακύκλωσης και Απορριμμάτων.

«Πρέπει να εκτελείται η δουλειά με συγκεκριμένο

τρόπο, προκειμένου να αποφεύγονται τα θανατηφόρα δυστυχήματα. Πρέπει να είμαστε πολύ επίμονοι εκτός από τα μέτρα ατομικής προστασίας και στην τήρηση των διαδικασιών, το πώς γίνεται η δουλειά», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στην ομιλία του ο ανιτδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς, υπογράμμισε πως το 2010-2013 είχε γίνει διαγωνισμός για μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων, ύψους 250.00 ευρώ και το 2013-2014 ένας δεύτερος διαγωνισμός 350.000 ευρώ. Όπως είπε, το 2017 έγινε ένας διαγωνισμός 610.00 ευρώ, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. «Γίνονται διαδικασίες, ώστε ένα τμήμα αυτού του ποσού, ύψους 350.000 ευρώ, να γίνει απευθείας ανάθεση για να υπουλώσομε την πληγή», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Σωτήρης Κούβελας, σημείωσε πως είναι υποχρέωση του δήμου να ανταποκριθεί στο αίτημα των εργαζόμενων, ενώ αναρωτήθηκε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. «Θα μπορούν να δωθούν μέσα προστασίας στους ίδιους;», διερωτήθηκε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», Γιώργος Αβαρλής, διερωτήθηκε γιατί κρίθηκαν άγονοι οι διαγωνισμοί, αλλά και αν έπρεπε να γίνει καλύτερος έλεγχος στην ουσία, ώστε να αποφευχθούν να κηρυχθούν άγονοι.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαική Συσπείρωση», Γιάννης Δελής, χαρακτήρισε τη σημερινή κίνηση ομολογία ενοχής, ενώ έκανε λόγο για διοικητική αβελτηρία. Παράλληλα, διερωτήθηκε για ποιο λόγο αποφασίστηκε γίνει το δημοτικό συμβούλιο τελευταία μέρα της προθεσμίας, με ρίσκο να υπάρξει απαρτία.

Η επικεφαλής της «Γειτονιές σε Δράση», Μόνικα Αϊβάζογλου τόνισε πως η αποζημίωση δεν αρκεί και δεν προστατεύει τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως είναι μεγάλη ανάγκη να υπάρχουν μέτρα για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι.

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε πως δεν περιποιεί τιμή για το δημοτικό συμβούλιο το γεγονός ότι έρχεται αυτή η απόφαση τελευταία στιγμή. «Αν το 2018 δεν τελεσφορήσει ο διαγωνισμός πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες;», ρώτησε ο κ. Ζέρβας.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας», Παναγιώτης Αβραμόπουλος, χαρακτήρισε κακή στιγμή να έρθει σήμερα η απόφαση για τους εργαζόμενους, ενώ επισήμανε πως είναι ανάγκη να τηρείται η εργατική νομοθεσία. «Δεν χαίρομαι που παίρνετε λεφτά. Το 2018 πρέπει να μας βρει αλλιώς», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να δίνονται μέσα ατομικής προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα