Σάββας Αναστασιάδης: Τσίπρας, ο καλύτερος υπηρέτης των μνημονίων

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο FLASH RADIO 99,4 και την εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά», ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης , Σάββας Αναστασιάδης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον καλύτερο υπηρέτη τον μνημονίων, ενώ του καταλόγισε και ευθύνες για το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου με αφορμή τη χθεσινή

συζήτηση στη Βουλή.

«Η συζήτηση κατρακύλησε σε χαμηλό επίπεδο, δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικού διαλόγου αυτή , και ουσιαστικά οφείλετε στη στάση του Πρωθυπουργού, διότι αυτός που έχει την ευθύνη και την πρωτοβουλία των κινήσεων ρυθμίζει τις καταστάσεις. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε αντί για ουσιαστικό διάλογο να επιτεθεί στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη με ανήθικους χαρακτηρισμούς, στοχοποιώντας την οικογένειά του, τους νεκρούς γονείς του, τα παιδιά του.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή είναι τακτική του κ. Τσίπρα για να ξεπεράσει τα προβλήματα και λόγω του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει τις τελευταίες ημέρες , εξαιτίας όλων αυτών που είδαν το φως της δημοσιότητας, των πολυτελών διακοπών που έκανε κρυφά… τον πολακισμό που τελευταία επικρατεί στη Χώρα …..» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΝΔ στο FLASH RADIO 99,4 official και στην εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά» με το Θόδωρο Παπαδόπουλο και το Σταμάτη Βαλασιάδη.
Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στη βουλή υπογράμμισε: « Ο κ. Πολάκης παίζει το ρόλο του παλικαρά της πολιτικής και της βουλής. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε πολύ σωστά για ταύτιση του πολακισμού με τον φασισμό…….Αυτό που έγινε είναι ανεπίτρεπτο και δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Ουσιαστικά κατέβηκε από τα έδρανα και απείλησε τον κ. Μητσοτάκη »

Ερωτηθείς αν η 13η σύνταξη θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε « Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα είναι μάταιη . Έχει πλέον κριθεί στη συνείδηση του λαού , οτιδήποτε και αν κάνει η κατάσταση δεν αλλάζει. Η κατρακύλα θα συνεχίζεται όσο θα παραμένει στην εξουσία. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκλογές, διότι διαφορετικά θα κατρακυλά συνέχεια» για να προσθέσει,

« Δεν μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού , διότι τα μέτρα αυτά φαίνεται ότι είναι προεκλογικές παροχές . Προσπαθεί να εξαγοράσει την ψήφο του Ελληνικού λαού με ψίχουλα,….λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές..Εμείς θα τα ψηφίσουμε. Γιατί στηρίζουμε και ψηφίζουμε κάθε μέτρο που ανακουφίζει τις χαμηλές κοινωνικές τάξεις.

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά και την συνεχή κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας είπε:

Δεν ανησυχώ ότι θα δημιουργηθεί κάποια σύρραξη , όμως η Τουρκία θα εντείνει τις προκλήσεις της εναντίων της Ελλάδος και της Κύπρου, κυρίως για να το ακούνε οι ξένοι. Οι προκλήσεις που δεχόμαστε είναι ένα μήνυμα προς τις μεγάλες δυνάμεις. Η Τουρκία δεν μπορεί να διανοηθεί σε καμία περίπτωση ότι στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο δεν θα συμμετέχει και αυτή στο μοίρασμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα