Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Άρσεναλ! Η ιστορική βραδιά στο Χάιμπουρι (VIDEO)

Πριν από 22 χρόνια, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997, ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία στο Λονδίνο, πετώντας εκτός Ευρώπης την Άρσεναλ.

Ο Δικέφαλος είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο UEFA στην Τούμπα και μέσα στο Χάιμπουρι απέσπασε το ισόπαλο 1-1 που του χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τον Βρύζα να ισοφαρίζει στο φινάλε.

Με 3.000 και πλέον ΠΑΟΚτσήδες στο πλευρό της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη, σε ένα κατάμεστο γήπεδο

(37.982 διατέθηκαν εισιτήρια στην αναμέτρηση), δέχτηκε γκολ από τους γηπεδούχους με τον Ντενίς Μπέργκαμπ να ανοίγει το σκορ στο 22ο λεπτό.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ άντεξε και στο 88ο λεπτό ήρθε και το πολυπόθητο γκολ, με τον Ζήση Βρύζα να κάνει φοβερή κίνηση έξω από την περιοχή, να σουτάρει με το αριστερό και να στέλνει στα ουράνια τους φιλάθλους του Δικεφάλου και την ομάδα στον επόμενο γύρο.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ (86' Ανελκά), Πετί.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελλής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα