Σαλαμίνα: Αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα για "προστασία" του καταστήματος και τράβηξαν όπλα και μαχαίρια!

Στη σύλληψη δυο αντρών, ηλικίας 37 και 40 ετών προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι δυο δράστες κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό ακόμα 7 συνεργών τους.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, μετά από συμπλοκή που προέκυψε μεταξύ αυτών και ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στη Σαλαμίνα, ο οποίος αρνήθηκε

να τους καταβάλει χρήματα για την «προστασία» του καταστήματός του.

Μεά την άρνηση του ιδιοκτήτη, ο 40χρονος επιτέθηκε τόσο στον ίδιο και σε θαμώνα του καταστήματος, τον οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι o ένας εκ των δραστών.

Στη συμπλοκή που ακολούθησε, ο 35χρονος πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και έστρεψε το όπλο του προς παρευρισκόμενους στο κατάστημα.

Κατά τις έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ρέπλικες πολεμικών τυφεκίων (τύπου Μ4), συσκευή ηλεκτρικού εκκενωτή ρεύματος (taser), χειρόγραφο σημείωμα που ανέγραφε διάφορα χρηματικά ποσά και καταστήματα στη Σαλαμίνα, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ο 35χρονος και ο 40χρονος έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σωρεία αδικημάτων και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα